Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Wachtende fietsers blokkeren fietspad - Blekerstraat

locatie Wachtende fietsers blokkeren fietspadWachtende fietsers voor het stoplicht richting Lombok blokkeren fietspad langs westplein (pal naast NH hotel) door slechte inrichting kruispunt

Stem of Reageer

29 stemmen en 3326 reacties

Lang wachten bij oversteken - Kardinaal de Jongweg

locatie Lang wachten bij overstekenAls je op dit punt het plein met de fiets wilt oversteken, sta je heel lang te wachten en heb je goed zicht over het hele plein. Daarop zeer weinig verkeersbewegingen en gedurende lange tijd lijkt het of iedereen rood heeft.

Stem of Reageer

18 stemmen en 4538 reacties

Hier wordt nooit gestrooid! -

locatie Hier wordt nooit gestrooid!Gevaarlijk dat hier nooit gestrooid wordt.

Stem of Reageer

1 stem en 74 reacties

onduidelijke oversteekplaats voor fietsers over hogelanden - Anton Geesinkstraat

locatie onduidelijke oversteekplaats voor fietsers over hogelandenLangs het water fietsend, in beide richtingen, ligt er een oversteekheuvel ergens te ver vanaf de kruising, de anton geesinkstraat in.

Stem of Reageer

3 stemmen en 4552 reacties

Fiets worden overhoop gereden - Maliesingel

locatie Fiets worden overhoop geredenFietsers komend vanaf Nobelstraat die linksaf slaan richting Wittevrouwensingel kunnen niet voorsorteren, waardoor zij of op de rijbaan voor auto's gaan rijden, of wachten en het fietsverkeer richting Nachtegaalstraat blokkeren

Stem of Reageer

2 stemmen en 555 reacties

Stoplichten lang op rood - Rubenslaan

locatie Stoplichten lang op roodStoplichten staan meer dan 3 minuten op rood - om gek van te worden!

Stem of Reageer

10 stemmen en 19 reacties

Kruising stadschouwburg (Nachtegaalstraat) - Nachtegaalstraat

locatie Kruising stadschouwburg (Nachtegaalstraat)Vanuit de Nachtegaalstraat is voorsorteren in het midden op de weg voor dit kruispunt zeer onveilig (je moet hierbij auto's kruisen). Verder is het kruispunt erg onduidelijk ingericht vanuit alle richtingen is het niet duidelijk hoe je moet fietsen. Tenslotte staan de stoplichten hier erg lang op rood waardoor er veel mensen door rood fietsen waar het ook niet veiliger op wordt. Dit is onnodig.

Stem of Reageer

19 stemmen en 847 reacties

Schuine fietsoversteek Biltstraat - Snellenlaan

locatie Schuine fietsoversteek BiltstraatSchuine oversteek van de fiets vlak voor de spoorovergang. Fietsers die om rechtdoor te gaan de Biltstraat over moeten steken moeten onnodig lang wachten en verkeer kruisen wat vanaf de Biltstraat de FC Dondersstraat in wil. Dat zorgt voor een onveilige situatie en onnodig lang wachten.

Stem of Reageer

7 stemmen en 5 reacties

Er wordt in zijstraten in Lombok niet gestrooid - Riouwstraat

locatie Er wordt in zijstraten in Lombok niet gestrooidIn de zijstraten van de kanaalstraat in Lombok wordt niet gestrooid. Dit leidt tot gevaarlijke situaties voor auto's en fietsers

Stem of Reageer

2 stemmen en 2802 reacties

chaos en ergenis en gevaarlijke situatie rotonde Goyplein -

locatie chaos en ergenis en gevaarlijke situatie rotonde GoypleinT, Goy plein, afslag waterlineweg komend vanaf berenkuil. Elke dag tijdens de spits zeer gevaarlijke situatie door file op rijbaan voor de afslag, auto,s dei er tussen willen de bus die er tussen wil en aan het eind bij de ronde gaan auto's en taxi over de busbaan of nemen zogenaamd afslag lunette om er tussen te schieten of op d erotonde als nog rechts af te slaan in plaats van links zoals men voorgesorteerd staan in grote chaos waardoor ronde gestrmed is. verder staan op de Goylaan 3 stoplichten vlak na elkaar die de doorstroming ernstig vetragen en voor extra file zorgen Oplossing maak op de affrit duidelijk twee banen waardoor het niet mogelijk is aan het eind alsnog naar rechts te schiten, maak de ronde met twee rijstroken zodat daar niet meer van baan gewisseld kan worden stel de stoplichten beter af. Succes

Stem of Reageer

1 stem en 134 reacties

Kardinaal de Jongweg -

locatie Kardinaal de Jongwegstoplichten richting Jan van Galenstraat te lang op rood.

Stem of Reageer

4 stemmen en 97 reacties

Te weinig ruimte voor fietser - Nobelstraat

locatie Te weinig ruimte voor fietserFietsers zouden hier meer ruimte moeten krijgen (net zoals op veel andere plekken in de stad).

Stem of Reageer

16 stemmen en 16 reacties

Paaltje onhandig - Drift

locatie Paaltje onhandigRechterpaaltje Drift (vanaf oversteek Nobelstraat) staat erg in de weg voor fietsers

Stem of Reageer

1 stem en 2203 reacties

Fietsdoorgang -

locatie FietsdoorgangMet de fiets kun je moeilijk via deze kant de rozenstraat in, vanwege de hoge drempels en afzetting. Het is afgezet vanwege de verbouwing, dat is niet erg. Maar graag dan wel iets fietsvriendelijker. Bedankt!

Stem of Reageer

1 stem en 111 reacties

Chaos - Leidseveer

locatie ChaosOp dit punt zijn meldingen te maken in bijna iedere categorie; doorstroming, veiligheid, weginrichting, kruispuntinrichting. Op dit kleine stukje moeten alle mensen die van het station richting de stad willen (of andersom) en mensen die vanaf de richting van de amsterdamsestraatweg richting station, stad, of catharijnestingel willen, door een opening van amper 3 meter fietsen. Met name voor mensen die af moeten richting Amsterdamsestraatweg, of uit die richting komen, is het amper te doen hier. Het is een grote chaos, met name in de ochtend. Voor veel mensen is het ook onduidelijk waar ze moeten staan, het stoplicht maakt het geheel niet makkelijker. In de zomer was het al hels om hier te fietsen, maar nu de scholen en colleges weer begonnen zijn heb ik binnen 4 dagen al 6 aanrijdingen gezien. De doorstroom richting Vredenburg is ook compleet verstopt dan.

Stem of Reageer

20 stemmen en 921 reacties

Gevaarlijk kruispunt - Herenstraat

locatie Gevaarlijk kruispuntDit kruispunt is erg druk rond schooltijden. Het is een gelijkwaardige kruising, die toch wat onoverzichtelijk is en vaak leidt tot gevaarlijke situaties.

Stem of Reageer

2 stemmen en 78 reacties

tegen verkeer in - Oudegracht

locatie tegen verkeer inHoe langer hoe meer fietsers op de Oudegracht rijden tegen het verkeer in. M.n. richting Twijnstraat. Fietsen maar soms ook razendsnelle brommers. Terwijl ze aan de andere kant van de gracht horen te rijden, kleine moeite om over te steken. Levert gevaarlijke situaties op plus de nodige ergernis. Politie doet er vrijwel niets aan.

Stem of Reageer

18 stemmen en 27 reacties

Extra goed uitkijken bij groen -

locatie Extra goed uitkijken bij groenOp de fiets is het extra goed uitkijken als je op de "ventweg" van de Maliebaan de kruising met de Burg. Reigerstraat over wilt steken. Fietsers rijden daar massaal door het rode licht en zien de overstekende fietsers op de Maliebaan over het hoofd.

Stem of Reageer

3 stemmen en 79 reacties

Gaten in het fietspad - Strandboulevard

locatie Gaten in het fietspadEr zitten enorme gaten in het fietspad. Ook veel vuil/grind wat de weg 'glad' maakt.

Stem of Reageer

5 stemmen en 2955 reacties

verkeerslichten weg -

locatie verkeerslichten wegFietsers rijden veel door rood,maar hier rijden bijna álle fietsers door rood. Grote ergernis en gevaarlijk. Stoplichten weg svp

Stem of Reageer

4 stemmen en 88 reacties

Opstopping verkeerslicht - Vaartsestraat

locatie Opstopping verkeerslichtAls je rechts wilt afslaan zit je vaak in de knel met wachtende fietsers die de Vondellaan willen oversteken.

Stem of Reageer

7 stemmen en 149 reacties

Gevaarlijk knooppunt Leidseveer - Leidseveer

locatie Gevaarlijk knooppunt LeidseveerIn de ochtend en avondspits met name is het hier levensgevaarlijk. Ik kom vanuit Lombok met de fiets en op een gegeven moment komt er verkeer van rechts, van voren en van links. Je moet jezelf er als het ware 'voor gooien' op goed geluk. Ik heb hier veel aanrijdingen gezien en zelf ook regelmatig bijna aanrijdingen gehad. Op de terugweg komt er bij het oversteken van de weg met stoplicht (Daalsesingel/Catharijnekade) verkeer van rechts (hier staan haaientanden), maar meestal rijdt men hier door. Ik heb geen idee hoe je deze situatie veiliger kunt maken. Er zijn ook steeds weer veranderingen, maar ik denk dat voor met name deze situatie snel een alternatief moet worden gezocht! Of iig het creëren van een veiligere situatie.

Stem of Reageer

15 stemmen en 78 reacties

Gevaarlijk oversteekpunt - Croeselaan

locatie Gevaarlijk oversteekpuntTe smal profiel voor de hoeveelheid fietsers, zelfs met verkeersbegeleiders levert het een gevaarlijke situatie op.

Stem of Reageer

18 stemmen en 38 reacties

te smal fietspad voor twee richtingen - Croeselaan

locatie te smal fietspad voor twee richtingenHet fietspad is niet bestemd voor verkeer in twee richtingen. In ochtend en avondspits levert dit een gevaarlijke situatie op (ondanks verkeersbegeleiders)

Stem of Reageer

26 stemmen en 202 reacties

Westplein - Westplein

locatie WestpleinMet de fiets van de Damstraat naar de de Leidseveertunnel of de Van Sijpesteintunnel is een gevaar. Fietsers vanaf de Vleutenseweg moeten eerst door drukke Damstraat, dan zigzaggen door de Kanonstraat. Vervolgens een keuze maken voor een tunnel die ze aan de oostkant van het station brengt. De Leidseveertunnel is nog het meest veilige. Fietsers moeten eerst lang en vaak onnodig wachten, waardoor fietsers snel door rood rijden. Fietsers die kiezen voor de Van Sijpesteintunnel moeten een rare zig-zag maken langs het hotel, maar lopen daarbij wel de kans dat ze op de busbaan terechtkomen. Nu de trambaan weg is, is het niet moeilijk om een snellere en duidelijker fietsroute van lombok naar de binnenstad of naar het station te maken.

Stem of Reageer

8 stemmen en 28 reacties