Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Vismarkt - Vismarkt

locatie VismarktVan de vele plekken in de binnenstad waar voetgangers en fietsers elkaar permanent in de weg zitten is de Vismarkt een van de bekendste. Het is nodig om een hoofdfietsroute door de binnenstad aan te wijzen waar voetgangers niet mogen komen.

Stem of Reageer

24 stemmen en 34 reacties

Werf stenen liggen los of zijn verdwenen - Nieuwegracht

locatie Werf stenen liggen los of zijn verdwenenBij de werf op deze locatie zijn veel stenen van de bestrating verdwenen. Erg gevaarlijk als je hier niet op let of slechtziend bent. Veel toeristen en ouderen lopen hier.

Stem of Reageer

3 stemmen en 1993 reacties

Dramatisch afgestelde stoplichten - Vondellaan

locatie Dramatisch afgestelde stoplichtenDe stoplichten op dit kruispunt staan rampzalig afgesteld. Klassiek verhaal: heel lang moeten wachten als voetganger terwijl er geen auto te bekennen is. En als het groen is, moet je vooral niet invalide of bejaard zijn, want ze springen heel snel weer op rood. Ooit gemeld bij gemeente, maar die stuurden een lange brief met als conclusie: het is een te ingewikkeld kruispunt, we kunnen niks doen. Dan zal voor een aantal weghelften op die kruising Vondellaan/Balijelaan/Rijnlaan/Croeselaan best gelden. Maar om slechts 1 voorbeeld te noemen: als ik als voetganger wil oversteken vanaf de Scheer en Foppen richting Albert Heijn (Vondellaan) en er komt geen enkele auto vanaf de Vondellaan richting Balijelaan, dan moet dat voetgangerslicht in ieder geval voor die ene weghelft op groen kunnen. Waarom is dit voor mij belangrijk? Ik probeer mijn kinderen van 2 en 4 te leren dat je moet wachten bij rood en pas mag oversteken bij groen. Dat is heel lastig als er continu mensen door rood oversteken omdat dat stoplicht zo schandalig lang op rood staat. Dank!

Stem of Reageer

17 stemmen en 126 reacties

Voetgangersstoplicht te kort groen - Catharijnesingel

locatie Voetgangersstoplicht te kort groen Het voetgangers oversteeklicht naar de smeestraat staat zo kort op groen dat zelfs voor een goed ter been zijnd persoon de overkant alleen te halen is als je rent. Met kinderen of ouderen is het helemaal niet haalbaar. Voor kinderen geeft dit geen veilig gevoel. Oplossing: 3 seconden langer op groen laten staan

Stem of Reageer

3848 stemmen en 205 reacties

Afsluiten voor autoverkeer -

locatie Afsluiten voor autoverkeerGeef de straat bij het Oudkerkhof terug aan de voetganger!

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 126 reacties

Gevaar - Stationsplein

locatie GevaarVerkeersregelaars bij zebrapad die je onder een bus sturen

Stem of Reageer

3 stemmen en 2148 reacties

Gevaar -

locatie GevaarVerkeersregelaars bij zebrapad die je onder een bus sturen en als ze er niet zijn moet je vrezen voor je leven

Stem of Reageer

2 stemmen en 443 reacties

Onduidelijke belijning -

locatie Onduidelijke belijningOversteek voetgangers HC richting Mariaplaats is onduidelijk, zoveel verschillende belijning, je weet niet van welke richting je (welk type) kruisend verkeer kunt verwachten.

Stem of Reageer

4 stemmen en 500 reacties

Drugs mag de grens niet over - Unnamed Road

locatie Drugs mag de grens niet overElke keer als er drugs naar amerika gebracht moet worden worden ze aangehouden en vervolgd, doe er wat aan!

Stem of Reageer

1 stem en 2537 reacties

Gevaarlijke GEK woont hier - Furkabaan

locatie Gevaarlijke GEK woont hierBlijf uit de buurt!

Stem of Reageer

1 stem en 2663 reacties

Verkeerslichten traag afgesteld - Adelaarstraat

locatie Verkeerslichten traag afgesteldDe verkeerslichten voor voetgangers op de kruising van de Merelstraat/hopakker en de Adelaarstraat zijn verkeerd afgesteld. Daardoor wordt de wachttijd erg lang en steken voetgangers vaak door rood licht over.

Stem of Reageer

1 stem en 30 reacties

Actie tegen fietsers op de stoep! - Van Limburg Stirumstraat

locatie Actie tegen fietsers op de stoep! Sinds enige tijd heb ik een spierziekte, hierdoor loop ik met een stok! Tegenwoordig wordt de stoep standaard als fietspad gebruikt. Ik ben niet meer zo snel vanwege de stok en beugels aan mijn voeten en word regelmatig van mijn 'sokken' gereden. Maak je er een opmerking over, dan krijg je een grote mond! Ik ben wel voor een grote politieactie om fietsers op het trottoir flink te bekeuren!

Stem of Reageer

4 stemmen en 158 reacties

Nutteloos omrijdende auto's - Fentener van Vlissingenkade

locatie Nutteloos omrijdende auto'sVanaf de weg der Verenigde Naties slaan veel voertuigen over de brug rechtsaf, om daarna direct weer te keren en de Graadt van Roggenweg op te gaan.Ze zijn in de veronderstelling dat ze een parkeerterrein van de Jaarbeurs op gaan. Bij elke actie gaan de verkeerslichten voor fietsers en voetgangers 2x onnodig op rood. Ook stoppen leveranciers voor dit stoplicht, waardoor eenaantal malen het stoplicht onnodig op rood springt. Gevolg : fietsers negeren het licht. Plaats een vooraanduiding Doodlopende weg op de Sowetobrug. Deze opmerking is ook al aan de fietsersbond doorgegeven. Simon van Teeffelen

Stem of Reageer

7 stemmen en 797 reacties

Let op voetgangers! - Churchilllaan

locatie Let op voetgangers!Let op voetgangers borden ontbreken hier! De stoplichten voor de auto's (voor rechtdoor en rechtsaf) gaan tegelijk groen met die voor de voetgangers. Auto's rijden (bijna) altijd door en geven je geen voorrang. Dit geldt ook voor de overkant.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 135 reacties

Slechte verlichting - Musicallaan

locatie Slechte verlichtingSlechte verlichting rond station Terwijde zorgt 's avonds voor een erg onveilig gevoel. Waarom niet wat meer lampen?

Stem of Reageer

2 stemmen en 1642 reacties

Niet goed afgesteld - Beneluxlaan

locatie Niet goed afgesteldAls voetganger is het bijna onmogelijk om de overkant te halen zonder te rennen. (Ook op de Europalaan overigens)

Stem of Reageer

1 stem en 14 reacties

vreemde 'vluchtheuvel' - Neckardreef

locatie vreemde 'vluchtheuvel'al jaren kapotte, scheef staande kunststof blokken als soort vluchtheuvel rolstoel kan daar niet oversteken. pal t.o. huisartsenpost en Warande waar veel invaliden wonen. Zeer onveilige oversteek.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 42 reacties

Voetgangerslicht veel te kort op groen aan Rio Brancodreef Overvecht Utrecht. Slechts 12 seconden! - Californiëdreef

locatie Voetgangerslicht veel te kort op groen aan Rio Brancodreef Overvecht Utrecht. Slechts 12 seconden!Voetgangerslicht veel te kort op groen aan Rio Brancodreef Overvecht Utrecht. Slechts 12 seconden. Ik ben 73 en het lukt me niet tijdig over te steken.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1584 reacties

Betere aanduiding voetpad - Loolaantje

locatie Betere aanduiding voetpadVaak lopen voetgangers over het drukke fietspad omdat ze bij het inlopen van het loolaantje niet zien dat er een onderscheid is. Door aan elke lantaarnpaal tussen fitspad en voetpad aan weers zijde een bord op te hangen met pijlen die het voetpad en fietspad aanwijzen kunnen mensen sneller hun fout corrigeren. Met name bij drukte en in de niet-inzichtelijke bocht zijn voetgangers een gevaar voor zichzelf en fietsers.

Stem of Reageer

8 stemmen en 141 reacties

hoogliggende putdeksels -

locatie hoogliggende putdekselshet trottoir is lager aangelegd dan de putdeksels, waardoor het nu struikelblokken zijn voor voetgangers.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 967 reacties

Stoplichten te lang op rood -

locatie Stoplichten te lang op roodStoplichten voor voetgangers staan vaak onnodig op rood, wat voor gevaarlijke situaties zorgt als mensen toch nog even de tram willen halen. Daarnaast denken veel automobilisten vanaf the Helfrichlaan niet aan het verlenen van voorrang aan rechtdoorgaand verkeer en kijken sommige automobilisten je zelfs boos aan.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1398 reacties

Stoplichten vaak op rood als er geen verkeer is -

locatie Stoplichten vaak op rood als er geen verkeer isStoplichten bij de voetgangersoversteek staan vaak op rood terwijl er helemaal geen verkeer naderd, waardoor vele mensen besluiten toch over te steken.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 869 reacties

Ontbreken voetpad - Naamloos

locatie Ontbreken voetpadHier ontbreekt een voetpad om vanaf de bushalte Strijkviertel veilig de toegang tot Albert.nl te bereiken. Mensen dienen nu over de busbaan te lopen

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 10 reacties

Ontbreken voetpad - Europalaan

locatie Ontbreken voetpadEr is geen voetpad op dit stuk van de Europalaan, waardoor mensen alleen met omlopen vanaf het transferium naar de meubelboulevard kunnen lopen.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 247 reacties

Groen voor verkeer rechtsaf maar ook voor voetgangers rechtdoor - 't Goylaan

locatie Groen voor verkeer rechtsaf maar ook voor voetgangers rechtdoorVoetgangers en fietsers krijgen groen licht om rechtdoor over te steken naar de andere kant van 't Goylaan, maar dat groen valt samen met verkeer dat rechtsaf mag slaan. Die kruisen daarmee het langzaam verkeer. Veel auto's zien het langzame verkeer niet of denken dat zij voorrang hebben. Vaak gevaarlijke situaties. Ik adviseer mijn kinderen inmiddels om verderop - zonder verkeerslichten - over te steken. Bizar.

Stem of Reageer

2 stemmen en 69 reacties