Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Slechte doorstroming Daalsetunnel - Daalsetunnel

locatie Slechte doorstroming DaalsetunnelSlechte doorstroming doordat stoplichten niet op elkaar zijn afgesteld. Gevolg: Daalsetunnel staat vol met wachtende auto's

Stem of Reageer

5 stemmen en 3024 reacties

Stoplicht springt te snel op rood - Tolsteegsingel

locatie Stoplicht springt te snel op roodKomend met de auto vanaf de tolsteegsingel (kant Maliebaan) staat met grote regelmaat een file voor het stoplicht (linksaf richting Abstederdijk en Venuslaan). Oorzaak: slechts beperkt aantal auto's kan het stoplicht passeren (circa 4 auto's), waardoor er file ontstaat. Bijgevolg is dat elders sluipverkeer ontstaat.

Stem of Reageer

14 stemmen en 197 reacties

Stoplicht staat extreem lang op rood - Venuslaan

locatie Stoplicht staat extreem lang op roodAls je vanaf het stadion richting de singel gaat, sta je heel erg lang voor het verkeerslicht. De rij loopt soms tot de Ina Boudier-bakkerlaan. Het lloont vaak om linksaf te staan, daar te 180 graden te draaien en bij het kruispunt linksaf te slaan.

Stem of Reageer

18 stemmen en 380 reacties

Te weinig ruimte voor fietser - Nobelstraat

locatie Te weinig ruimte voor fietserFietsers zouden hier meer ruimte moeten krijgen (net zoals op veel andere plekken in de stad).

Stem of Reageer

16 stemmen en 16 reacties

Paaltje onhandig - Drift

locatie Paaltje onhandigRechterpaaltje Drift (vanaf oversteek Nobelstraat) staat erg in de weg voor fietsers

Stem of Reageer

1 stem en 2203 reacties

Chaos - Leidseveer

locatie ChaosOp dit punt zijn meldingen te maken in bijna iedere categorie; doorstroming, veiligheid, weginrichting, kruispuntinrichting. Op dit kleine stukje moeten alle mensen die van het station richting de stad willen (of andersom) en mensen die vanaf de richting van de amsterdamsestraatweg richting station, stad, of catharijnestingel willen, door een opening van amper 3 meter fietsen. Met name voor mensen die af moeten richting Amsterdamsestraatweg, of uit die richting komen, is het amper te doen hier. Het is een grote chaos, met name in de ochtend. Voor veel mensen is het ook onduidelijk waar ze moeten staan, het stoplicht maakt het geheel niet makkelijker. In de zomer was het al hels om hier te fietsen, maar nu de scholen en colleges weer begonnen zijn heb ik binnen 4 dagen al 6 aanrijdingen gezien. De doorstroom richting Vredenburg is ook compleet verstopt dan.

Stem of Reageer

20 stemmen en 921 reacties

Gevaarlijk kruispunt - Herenstraat

locatie Gevaarlijk kruispuntDit kruispunt is erg druk rond schooltijden. Het is een gelijkwaardige kruising, die toch wat onoverzichtelijk is en vaak leidt tot gevaarlijke situaties.

Stem of Reageer

2 stemmen en 78 reacties

tegen verkeer in - Oudegracht

locatie tegen verkeer inHoe langer hoe meer fietsers op de Oudegracht rijden tegen het verkeer in. M.n. richting Twijnstraat. Fietsen maar soms ook razendsnelle brommers. Terwijl ze aan de andere kant van de gracht horen te rijden, kleine moeite om over te steken. Levert gevaarlijke situaties op plus de nodige ergernis. Politie doet er vrijwel niets aan.

Stem of Reageer

18 stemmen en 27 reacties

Vismarkt - Vismarkt

locatie VismarktVan de vele plekken in de binnenstad waar voetgangers en fietsers elkaar permanent in de weg zitten is de Vismarkt een van de bekendste. Het is nodig om een hoofdfietsroute door de binnenstad aan te wijzen waar voetgangers niet mogen komen.

Stem of Reageer

24 stemmen en 34 reacties

Opstopping verkeerslicht - Vaartsestraat

locatie Opstopping verkeerslichtAls je rechts wilt afslaan zit je vaak in de knel met wachtende fietsers die de Vondellaan willen oversteken.

Stem of Reageer

7 stemmen en 149 reacties

Gevaarlijk knooppunt Leidseveer - Leidseveer

locatie Gevaarlijk knooppunt LeidseveerIn de ochtend en avondspits met name is het hier levensgevaarlijk. Ik kom vanuit Lombok met de fiets en op een gegeven moment komt er verkeer van rechts, van voren en van links. Je moet jezelf er als het ware 'voor gooien' op goed geluk. Ik heb hier veel aanrijdingen gezien en zelf ook regelmatig bijna aanrijdingen gehad. Op de terugweg komt er bij het oversteken van de weg met stoplicht (Daalsesingel/Catharijnekade) verkeer van rechts (hier staan haaientanden), maar meestal rijdt men hier door. Ik heb geen idee hoe je deze situatie veiliger kunt maken. Er zijn ook steeds weer veranderingen, maar ik denk dat voor met name deze situatie snel een alternatief moet worden gezocht! Of iig het creëren van een veiligere situatie.

Stem of Reageer

15 stemmen en 78 reacties

Maak linksaf slaan weer mogelijk - Krommerijnbrug

locatie Maak linksaf slaan weer mogelijkSinds enige jaren is het verboden om vanaf het Ledig Erf linksaf te slaan richting de Maliesingel. Gevolg is dat auto's 50 meter doorrijden en bij de inrit naar Sterrenwijk gaan draaien, omdat vanaf de Venuslaan naar de Maliesingel wél mogelijk is. Dat punt is onoverzichtelijk en levert vaak erg gevaarlijke situaties op. Bovendien werkt het linksafslaanverbod sluipverkeer in de hand.

Stem of Reageer

19 stemmen en 118 reacties

Werf stenen liggen los of zijn verdwenen - Nieuwegracht

locatie Werf stenen liggen los of zijn verdwenenBij de werf op deze locatie zijn veel stenen van de bestrating verdwenen. Erg gevaarlijk als je hier niet op let of slechtziend bent. Veel toeristen en ouderen lopen hier.

Stem of Reageer

3 stemmen en 1993 reacties

Voetgangersstoplicht te kort groen - Catharijnesingel

locatie Voetgangersstoplicht te kort groen Het voetgangers oversteeklicht naar de smeestraat staat zo kort op groen dat zelfs voor een goed ter been zijnd persoon de overkant alleen te halen is als je rent. Met kinderen of ouderen is het helemaal niet haalbaar. Voor kinderen geeft dit geen veilig gevoel. Oplossing: 3 seconden langer op groen laten staan

Stem of Reageer

3848 stemmen en 205 reacties

Gevaar - Stationsplein

locatie GevaarVerkeersregelaars bij zebrapad die je onder een bus sturen

Stem of Reageer

3 stemmen en 2148 reacties

Gladde natuurstenen stoepranden - Lange Viestraat

locatie Gladde natuurstenen stoeprandenTussen de fietspaden en de busbaan in de lange Viestraat zitten natuurstenen "stoepranden". Deze worden bij regen in herfst en winter spekglad. Dit in combinatie met laad en los verkeer wat de fietsers soms dus busbaan op en af dwingt heb ik hier al meerdere keren ongelukken gezien met fietsers die uitglijden als ze weer terug het fietspad op sturen. Het is wachten op de eerste fietser die dan vervolgens overreden wordt door een stadsbus.

Stem of Reageer

21 stemmen en 2391 reacties

voorsorteerstroken belemmeren elkaar - Gansstraat

locatie voorsorteerstroken belemmeren elkaarKomende vanaf de Ledig Erf via de catharijnesingel zijn er twee voorsorteerstroken (rechtsaf ri. moreelsepark via catharijnesingel, en linksaf ri. vondellaan via bleekstraat) waarvoor de stoplichten niet tegelijk groen zijn. Het gevolg hiervan is dat zodra er een lange bus (lijn 12) linksaf staat voorgestorteed er geen verkeer meer rechtsaf kan omdat de bus die voorsorteerstrook blokkeerd. Andersom, als er een paar autos rechtsaf staan te wachten kan de bus niet verder omdat de linker voorsorteerstrook is geblokkeerd. Dit is op te lossen door beide richtingen (tijdens drukte) tegelijk groen te laten zijn.

Stem of Reageer

13 stemmen en 126 reacties

Stoplicht te kort op groen -

locatie Stoplicht te kort op groenStoplicht laat slechts 4 auto's per keer door. Duurt eindeloos, en verkeer hoopt zich op.

Stem of Reageer

9 stemmen en 37 reacties

boterstraat/vissersplein - Boterstraat

locatie boterstraat/visserspleinGraag wil ik een melding maken van overlast met laden en lossen. Het gaat om de Boterstraat. In het begin van de Boterstraat staat een bord met daarop tijden wanneer het is toegestaan om te laden en te lossen. Dit wordt echter niet nageleefd en er is onvoldoende controle op dit punt. Zelf ben ik als ondernemer gevestigd aan de Zadelstraat en de achterkant van mijn pand staat aan de Boterstraat. Ik heb hier op verschillende verdiepingen ramen wat voor mij belangrijk is voor de lichtinval voor mijn winkel en werkruimtes. Doordat er de hele dag vrachtwagens staan te lossen heb ik geen natuurlijk lichtinval meer. Dit is erg vervelend want naast het feit dat het donker wordt in het pand heb ik ook de hele dag door ronkende vrachtwagenmotoren. Dit brengt veel zware geluiden met zich mee en veel uitlaatgassen. Hierdoor kan ik geen ramen open zetten omdat dan alle uitlaatgassen mijn winkel en werkruimtes in waaien. Ik vind het erg jammer dat we beperkt worden met het open zetten van onze ramen. Verder zie ik gebeuren dat er te grote vrachtwagens het smalle straatje in willen en bijna het pand binnen komen rijden. Afgelopen week zat er al een vrachtwagen tegen mijn rolluik aan. Ik heb nu een moeizaam lopende kwestie met de schade afhandeling. Dit zijn vervelende en negatieve dingen waar ik mij als ondernemer liever niet wil bezighouden. Helemaal als het voorkomen kan worden. Daarnaast lopen er ook met grote regelmaat groepen met kinderen door de Boterstraat. Deze komen van de omliggende scholen. Ik heb al verschillende malen gezien dat tijdens het achteruit rijden bijna kinderen worden aangereden. Gelukkig zijn er nog geen erge ongelukken gebeurd! Afgelopen week zat er al een vrouw op de fiets met een kindje achterop klem tussen een vrachtwagen en een muur van een pand. Kortom; we signaleren in de Boterstraat verschillende problemen wat voortkomt uit het niet naleven van aangegeven richtlijnen en regels. Ik zou graag een voorstel willen doen als mogelijke oplossing. Ik denk dan een paal die tijdens de laad en los uren omlaag staat. Op het moment dat het niet meer is toegestaan is om te lossen gaat de paal (eventueel handmatig) omhoog en is de Boterstraat weer een normale prettige straat voor wandelaars, kinderen, fietsers en omwonenden.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 19 reacties

Stoplicht op verkeerde plek - Adema van Scheltemabaan

locatie Stoplicht op verkeerde plekAls je vanaf de bleekstraat linksaf wilt slaan naar de Adamu van scheltemalaan staan er fietsers van tegenovergestelde richting te wachten bij een stoplicht om de straat over te steken. Het stoplicht staat zodanig dat de fietsers die linksafslaan hinderen om de Daems van scheltemalaan in te rijden. Door het stoplicht naar achteren te plaatsen (voor de ingang ipv na de ingang van de straat) is het probleem opgelost.

Stem of Reageer

6 stemmen en 1544 reacties

onoverzichtelijke hoek - Smakkelaarsveld

locatie onoverzichtelijke hoekOp deze hoek staan blauwe hekken vanwege de werkzaamheden. Komend vanaf de Catharijnesingel kun je vanwege het hoge en dichte hek het fietspad niet overzien en is de kans groot dat je op het laatste moment een tegenligger ontmoet.

Stem of Reageer

5 stemmen en 2312 reacties

Kruispunt voor fietsers bij fietsenstalling Smakkelaarsveld - Smakkelaarsveld

locatie Kruispunt voor fietsers bij fietsenstalling SmakkelaarsveldWanneer je hier vanaf de Catherijnesingel komt en wilt oversteken is het door de onoverzichtelijkheid en de gebruik aan ruimte enorm gevaarlijk. Van beide kanten moeten de fietsers over een smal fietspad, waarbij ook de voetgangers oversteken vanaf het fietsenrek en mensen opstappen op de fiets wanneer mensen met volle vaart vanuit de Catherijnesingel oversteken. Mede doordat er in het begin na de stoplichten ook nog eens een kleine rare knik in de bocht zit en op de hekken wat geplakt zit, zie je ook niet wat er in de bocht en ervoor rijdt. Levensgevaarlijk is dit! Ik zou diegene die deze contructie en die verderop graag willen uitnodigen dit stuk zelf te gaan fietsen op drukke momenten en te ervaren dat dit niet werkt.

Stem of Reageer

3769 stemmen en 25 reacties

Zicht verkeerslichten - Daalsetunnel

locatie Zicht verkeerslichtenKomende uit de daalsetunnel is het verkeerslicht voor de oversteek richting de stad onzichtbaar. Dat leidt tot moeilijke situaties wat met een gedraaid klein licht op de paal makkelijk te verhelpen is.

Stem of Reageer

2 stemmen en 74 reacties

Heeel veel mensen fietsen door rood hier - Wittevrouwenstraat

locatie Heeel veel mensen fietsen door rood hierStoplichten kunnen wel weg. Dit heeft geen zin. Als voetganger met groen oversteken van Drift naar Plompetorengracht geeft 50% kans op botsing.

Stem of Reageer

9 stemmen en 101 reacties

Zeer gevaarlijk kruispunt - Henriëtte Roland Holststraat

locatie Zeer gevaarlijk kruispuntBij het uitrijden van de wijk moet je standaard inhouden om er zeker van te zijn dat er geen verkeer van links meer komt. Fietsers rijden hier standaard door rood, maar opvallend veel auto's doen dit nu ook! Wellicht is dit een effect op de verkeersopstoppingen rondom HC, waardoor men door dit stoplicht "nog even mee te pakken" denk alsnog snel thuis te zijn. Ik ben absoluut geen voorstander van flitspalen, maar wellicht is dit hier echt een goede oplossing om dit kruispunt veiliger te maken. Voor fietsers kan extra controles gehouden worden op het door rood rijden

Stem of Reageer

2 stemmen en 71 reacties