Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Het Lint, voorrang? - Componistenlaan

locatie Het Lint, voorrang?Auto's stoppen vaak niet voor fietsers/skaters/joggers bij overgangen Het Lint. Is ook niet duidelijk voor automobilisten.

Stem of Reageer

11 stemmen en 2479 reacties

Het Lint, voorrang? - Leuvenumseboslaan

locatie Het Lint, voorrang?Auto's stoppen vaak niet voor fietsers/skaters/joggers bij overgangen Het Lint. Is ook niet duidelijk voor automobilisten.

Stem of Reageer

6 stemmen en 1389 reacties

Het Lint, voorrang? - Crouweldijk

locatie Het Lint, voorrang?Auto's stoppen vaak niet voor fietsers/skaters/joggers bij overgangen Het Lint. Is ook niet duidelijk voor automobilisten.

Stem of Reageer

14 stemmen en 85 reacties

Waar is mijn 1000 euro? - E35

locatie Waar is mijn 1000 euro?Ik had van de 1000 euro die ik van Mark Rutte zou krijgen een mooi autootje willen kopen. Maar nu moet ik 1000 euro extra betalen. Wat nu?

Stem of Reageer

27 stemmen en 904 reacties

stoplichten onnodig - Weg naar 't Zand

locatie stoplichten onnodigDe stoplichten op deze kruising zijn overbodig. Zowel fietsers als automobilisten moeten onnodig lang wachten.

Stem of Reageer

9 stemmen en 207 reacties

Scheuren in het fietspad - Rijnkennemerlaan

locatie Scheuren in het fietspadGrote kieren door bomen in wegdek van 'rood' fietspad.

Stem of Reageer

3 stemmen en 132 reacties

Onduidelijke verkeerssituatie - Parkzichtlaan

locatie Onduidelijke verkeerssituatieHet is totaal onduidelijk wanneer je de Pablo Picassostraat wel of niet in en uit mag. Dit stukje is eenrichtingverkeer, maar dat zien veel mensen niet.

Stem of Reageer

1 stem en 153 reacties

Voorrang voor fietsers onduidelijk - 't Zand

locatie Voorrang voor fietsers onduidelijkVoor veel auto's is onduidelijk dat ze hier voorrang moeten geven. Als je uit zuidelijke richting komt, heb je ook heel slecht overzicht. Daarnaast wordt er op dit stuk vaak veel harder gereden dan 30 km/h.

Stem of Reageer

1454 stemmen en 1515 reacties

Inrit auto's veel te krap - Hof Ter Weydeweg

locatie Inrit auto's veel te krapDe weg is hier veel te smal voor verkeer uit twee richtingen. Gevolg is dat fietsers en voetgangers er niet goed langs kunnen

Stem of Reageer

2 stemmen en 11 reacties

Parkeerplaatsen onduidelijk - Hof Ter Weydeweg

locatie Parkeerplaatsen onduidelijkParkeerplaatsen zijn onduidelijk aangegeven, geen of slecht zichtbare strepen en onduidelijk waar je wel en niet mag parkeren. Gevolg is dat alles door elkaar staat en dat de doorstroming vertraagd

Stem of Reageer

1 stem en 39 reacties

Rode golf - Kees van Dongensingel

locatie Rode golfWaarom is er geen groene golf op de Vleutensebaan? Veel slecht afgestelde stoplichten zo kort op elkaar zorgt voor veel vertraging

Stem of Reageer

13 stemmen en 1175 reacties

Slechte verlichting - Musicallaan

locatie Slechte verlichtingSlechte verlichting rond station Terwijde zorgt 's avonds voor een erg onveilig gevoel. Waarom niet wat meer lampen?

Stem of Reageer

2 stemmen en 1642 reacties

luchtkwaliteit - Dominee Martin Luther Kinglaan

locatie luchtkwaliteitongezonde fietsroute vanwege vervuiling veroorzaakt door autoverkeer. zoals u wellicht weet heeft de wereldgezondheidorganisatie vastgesteld dat uitlaatgassen, met name bij diesel, kankerverwekkend zijn.

Stem of Reageer

1 stem en 198 reacties

luchtkwaliteit - Dominee Martin Luther Kinglaan

locatie luchtkwaliteitin aanvulling op de vorige melding: dit probleem kan grotendeels worden opgelost door een milieuzone in te stellen voor diesel t/m euro 3

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1522 reacties

Paal midden op fietspad slecht te zien bij duisternis - Esdoornlaan

locatie Paal midden op fietspad slecht te zien bij duisternisAan het einde van de asfaltpad vanaf Het Lint dat aansluit op de Esdoornlaan staat een rode stalen paal midden op het pad. Er is hier geen straatverlichting en als fietser is de kans groot dat je bij duisternis de paal te laat opmerkt (ook met het voeren van fietsverlichting)en er op knalt.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 89 reacties

Levensgevaarlijke struik! - Componistenlaan

locatie Levensgevaarlijke struik!Op dit kruispunt staan 's nachts de stoplichten uit. Er wordt vaak harder dan 100 km/h gereden. Maar... komend vanuit noordelijke richting afslaand naar Terwijde (linksaf dus) zie je de tegenliggers niet door een paar struiken midden op het kruispunt. Dit is echt LEVENSgevaarlijk, vooral in de zomer bij dichte begroeiing. Ik heb dit in 2011 al aan de Gemeente gemeld, maar blijkbaar moet er eerst een dode vallen voordat deze paar struiken verwijderd worden. Komt u 's nachts maar eens kijken! Je ziet helemaal geen verkeer uit zuidelijke richting tot het laatste moment waarop je met je motorkap linksaf draait over de haaietanden heen.

Stem of Reageer

3 stemmen en 113 reacties

Kapotgereden berm - Emmerich Kálmánsingel

locatie Kapotgereden bermDoor wildparkerende auto's is de berm (gras geplant) kapotgereden en als het regent een modderpoel. Dit hadden gewoon parkeerhavens kunnen zijn. Maar ja, de gemeente vindt dat er nou eenmaal genoeg parkeerruimte is. NOT.

Stem of Reageer

1 stem en 994 reacties

overbodige stoplichten buiten de spits - Langerakbaan

locatie overbodige stoplichten buiten de spitsop de langerakbaan staan twee stoplichten die willekeurig (dus zonder kruisend verkeer) op rood springen. Draagt bij aan luchtverontreiniging als er geen goede doorstroom is. Tevens is het duur en overbodig. Kennen we in Nederland de verkeersregels niet meer?

Stem of Reageer

3854 stemmen en 15 reacties

voorrangsbord dus niet stoppen - 't Zand

locatie voorrangsbord dus niet stoppenBij de rotonde moet er voorrang verleend worden maar op de voorrangsweg niet. Toch stoppen daar vele mensen, waardoor er een onduidelijk en niet wettelijk precedent wordt geschept. Er botst een keer een auto tegen een stopper of de voetgangers/fietsers worden overreden.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 8 reacties

Gevaarlijke fietsoversteek - Hof Ter Weydeweg

locatie Gevaarlijke fietsoversteekFietsers vanaf station Terwijde die de wijk in willen moeten via een onduidelijke en gevaarlijke fietsoversteek de Musicallaan over. Na de aanleg van de Hof ter Weydeweg is het nog onduidelijker geworden, de voorrangssituatie is niet helder.

Stem of Reageer

6 stemmen en 146 reacties

Beroerde doorstroming in ochtend- en avondspits - Haarrijnse Rading

locatie Beroerde doorstroming in ochtend- en avondspitsOp de Haarijnse Rading is het in de ochtend- en avondspits moeilijk om de wijk uit te komen. De Haarijnserading staat vast richting de NRU230 en richting de A2. De doorstroming zou sterk moeten verbeteren. Dit heeft mede te maken dat Terwijde niet veel wijkuitgangen heeft voor auto's. Richting spoor zou je nog een extra uitgang moeten maken en het eenrichtingsverkeer in de wijken herzien. Terwijde is de wijk van autos pesten. Waarom wordt alles afgesloten? Zoals de knip (doorgaand verkeersverbod op de jean Gilbertlaan).

Stem of Reageer

4 stemmen en 481 reacties

Flink omrijden in Terwijde - Operettelaan

locatie Flink omrijden in TerwijdeDe Jean Gilbertlaan is aan het einde afgesloten voor autoverkeer. De wijjk Terwijde is dus in 2-en gesplits. Je moet veel en onnodig omrijden om aan de andere kant van Terwijde te komen. De Operettelaan is hierdoor exta belast met autoverkeer. De gewijzigde verkeerssituatie van 2 a 3 jaar geleden zou weer opgegeven moeten worden en weer doorstroming creeeren.Albert Heijn is alleen met een omweg te bereiken. Dit vele omrijden is ook weer niet goed voor het milieu. Dat zou de PvdA en GroenLinks toch moeten weten. VVD, laat zien dat je niet van het autootje pesten bent.

Stem of Reageer

4 stemmen en 90 reacties

Andere ontsluiting van Park Noord - Jan Vogellaan

locatie Andere ontsluiting van Park NoordBij de realisatie van kavelproject De Eiken is door de gemeente aangegeven dat dit een doodlopende weg zou zijn. Park Noord is nu voor een groot deel gerealiseerd en wordt ontsloten over de Robert Planquettelaan. Deze laan is hier niet op ingericht, er zijn niet eens stoepen of een fietspad. Meer autoverkeer is tegen alle beloftes in van dit College. Het nieuwe bestemmingsplan Den Engh zal zorgen voor nog meer autoverkeer. Dit is zeer onwenselijk. Bewoners hebben meerdere keren gevraagd naar een alternatieve ontsluiting.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 211 reacties

Gevaarlijke bocht - Huis te Vleutenbaan

locatie Gevaarlijke bochtOp Huis te Vleutenbaan, richting kruizing Utrechtseweg wordt op het talud te hard gereden berg af. Weg ligt vlak langs fietspad. Kans dat auto's de weg afschieten en op fietspad komen is groot, zeker bij gladheid. Een klein stukje vangrail tussen autoweg en fietspad zou een hoop veiligheid geven aan de fietsers.

Stem of Reageer

1 stem en 551 reacties

Parkeren buiten de vakken - Franz Lehársingel

locatie Parkeren buiten de vakkenOp de Franz Leharsingel is duidelijk een tekort aan parkeervakken, als gevolg hiervan worden auto’s parallel aan de weg geparkeerd. Tegemoetkomende auto’s kunnen elkaar niet meer passeren en moeten tussen de geparkeerde auto’s wachten tot de tegenligger voorbij is. Op deze zelfde weg rijden ook (jonge) fietsers (op weg naar school) die ook tussen de auto’s gedwongen worden . Dit leidt tot vele onveilige situaties, de oplossing lijkt vrij eenvoudig. Leg meer parkeerplaatsen aan en handhaaf het verbod om parallel aan de weg te parkeren. De Franz Leharsingel zal dan een stuk overzichtelijker en veiliger zijn voor zowel automobilist als fietser.

Stem of Reageer

1 stem en 114 reacties