Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Lang wachten bij oversteken - Kardinaal de Jongweg

locatie Lang wachten bij overstekenAls je op dit punt het plein met de fiets wilt oversteken, sta je heel lang te wachten en heb je goed zicht over het hele plein. Daarop zeer weinig verkeersbewegingen en gedurende lange tijd lijkt het of iedereen rood heeft.

Stem of Reageer

18 stemmen en 4538 reacties

Stoplicht onduidelijk pt. II - Oudenoord

locatie Stoplicht onduidelijk pt. IIIk woonde voorheen aan de David van Mollemstraat en herinner me dat ik (en velen met mij, als ik er fietste) me vaak vergiste in het stoplicht. Er springen een hoop groene stoplichten aan, maar rechtsaf is dan nog rood. Echt link, ook als je er zo vaak rijdt.

Stem of Reageer

3 stemmen en 281 reacties

Eenrichtingsverkeer - Van Humboldtstraat

locatie EenrichtingsverkeerDit is een weg met eenrichtingsverkeer. Doordat aan beide kanten een breed fietspad ligt, houden veel automobilisten zich daar niet aan. Handhaving ontbreekt en ook de bebording is niet toereikend (wellicht beter om ook op het wegdek iets aan te geven.)

Stem of Reageer

13 stemmen en 1042 reacties

Overstekende kinderen - Koekoekstraat

locatie Overstekende kinderenEr wordt relatief hard gereden op de Koekoekstraat. Op deze gelijkwaardige kruising steken veel kinderen over. Betere bebording en evt. een zebrapad zou de veiligheid ten goede komen.

Stem of Reageer

7 stemmen en 121 reacties

Voorsorteren op de Berekuil - Sartreweg

locatie Voorsorteren op de BerekuilAls je komend uit Rijnsweerd vanaf de Waterlinieweg wilt voorsorteren om naar het Centrum te gaan, is het volstrekt onduidelijk hoe en waar je moet voorsorteren. Vanaf de Waterlinieweg heb je op de Berekuil de voorsorteervakken rechtdoor en linksaf. Linksaf is dus om rechtdoor de Sartreweg op te rijden. Rechtdoor brengt je naar twee andere voorsorteervakken, rechtsaf voor Wilhelminapark en rechtsaf voor Centrum. Ik sorteer op de Berekuil voor op rechtdoor en sla dan links af voor Centrum. Eén op de twee keer word ik dan afgesneden door iemand die voorgesorteerd stond op rechtsaf naar de Sartreweg. Kunt u het nog volgen? Ik ook niet. Ik heb geen idee of ik verkeerd voorgesorteerd stond of de ander. Dit kan echt duidelijker.

Stem of Reageer

16 stemmen en 674 reacties

Verkeerslichten vaak uitgeschakeld - Kardinaal de Jongweg

locatie Verkeerslichten vaak uitgeschakeldDe verkeerslichten op het Eykmanplein zijn vaak uitgeschakeld. Tevens is het voor veel weggebruikers dan onduidelijk wie er voorrang heeft.

Stem of Reageer

4 stemmen en 3099 reacties

Verkeersdrempel Aartsbisschop Romerostraat - Aartsbisschop Romerostraat

locatie Verkeersdrempel Aartsbisschop RomerostraatVerkeersdrempels zijn niet goed, wekelijks zijn de 2 paaltjes om aan te geven waar de fietser moet rijden uit het beton los doordat het te smal is geworden voor zowel auto als fiets. De functie van de drempel heeft weinig zin want geregeld rijden er asociale mensen met 80 tot 100 km per uur over heen. De straat lijkt soms net een racebaan. Misschien dat een ander soort drempel meer effect heeft.

Stem of Reageer

8 stemmen en 132 reacties

Grondtrillingen - Hopakker

locatie Grondtrillingenniet effectieve snelheidsdrempel veroorzaakt alleen zware grondtrillingen bij passeren vrachtwagens door combinatie drempel, hoge grondwaterstand en nabijheid oosterstroom maar verlaagt snelheid verkeer niet. Gezocht andere snelheids verlagende oplossing zonder bijkomende trillingen. Weg is aan rij route brandweer ambulance en politie binnenstad als bevoorrading ook AH voorstraat en vuilniswagens waardoor echte drempels niet kunnen. Oplossing verwijder drempel en versmal weg optisch met bomen/plantenbakken geplaatst dichter bij de rijbaan zodat de weg niet oogt als een racebaan. Evt verplaats drempel richting kruising hopakker gruttersdijk.

Stem of Reageer

1 stem en 75 reacties

verkeerd geplaatste electra laadpaal. - Hopakker

locatie verkeerd geplaatste electra laadpaal.De laadpaal voor electrische autos staat aan het eind van parkeerva ipv tussen 2 parkeervakken waardoor maar 1 auto met de laadpaal kan worden geladen ipv 2. Verplaats de laadpaal 2,5 meter naar midden van de 2 parkeervakken zodat de greenwheels auto kan laden en een 'particuliere' e-auto

Stem of Reageer

1 stem en 9 reacties

Vangrail wel erg dichtbij deweg - Biltstraat

locatie Vangrail wel erg dichtbij dewegDe vangrail aan de rechterzijde staat wel érg dicht naast de weg !

Stem of Reageer

1 stem en 1834 reacties

Heel hard rijden op de Koekoekstraat - Koekoekstraat

locatie Heel hard rijden op de KoekoekstraatEr wordt erg hard gereden in de Koekoekstraat. Ik woon aan het begin van de straat, eenrichtingverkeer (op dit eerste stukje ook voor fietsers). Het is een doorgaande weg vanuit het centrum Voorstraat/Noorderstraat richting Adelaarstraat. Sinds ik hier woon al meerdere botsingen gezien, gezien dat fietsers van de weg worden gereden (moet ook gezegd worden dat fietsers tegen het verkeer inrijden, terwijl dat op dit stukje van de koekoekstraat niet mag). Zodra de auto's deze straat inrijden gaat het gas erop. Zodra iemand even stil staat wordt er direct getoeterd (dat gebeurt ook heel erg vaak). Geen idee wat hieraan gedaan kan worden. Volgens mij is het de enige weg om van centrum in de Vogelenbuurt te komen.

Stem of Reageer

7 stemmen en 58 reacties

Lastig afslaan door vele paaltjes - Blauwkapelseweg

locatie Lastig afslaan door vele paaltjesDoor de vele paaltjes op de brug is het lastig om af te slaan naar het fietspad door het Griftpark, of komende vanaf het fietspad vanuit het Griftpark rechtsaf te slaan over de brug. Doordat er vaak vele fietsers langs dit punt komen is het afslaan gevaarlijk en lastig. Wellicht zouden de paaltjes aan één zijde van de brug moeten worden weggehaald.

Stem of Reageer

4 stemmen en 58 reacties

Afstelling VRI linksaf A27 ri Hilversum - Biltse Rading

locatie Afstelling VRI linksaf A27 ri HilversumSinds enige tijd staat het verkeer dat linksaf vanaf de Biltse Rading de A27 op gaat richting Hilversum, onnodig lang te wachten onder het viaduct. Tot voor de zomer was de afstelling m.i. veel beter.

Stem of Reageer

1 stem en 1099 reacties

Op Eykmanplein linksaf ri Blauwkapelseweg - Eykmanlaan

locatie Op Eykmanplein linksaf ri BlauwkapelsewegHet aanbod van verkeer linksafslaand vanaf de Kardinaal de Jongweg (vanaf Veemarkt) op het Eykmanplein is dusdanig groot, dat het plein nog vol staat op het moment dat rechtdoorgaand verkeer vanaf de Eykmanlaan al groen krijgt, met als gevolg onduidelijke voorrangssituaties en bijna-aanrijdingen. Het verkeer op het Eykmanplein eerder groen geven OF het verkeer vanaf de Eykmanlaan later groen geven zou de situatie m.i. veiliger maken

Stem of Reageer

4 stemmen en 1735 reacties

Voorrangsregels Alfrinkplein - Kardinaal de Jongweg

locatie Voorrangsregels AlfrinkpleinBij uitgeschakelde VRI's is het erg onduidelijk wat de voorrangsregels zijn op dit plein, ik ben gewend verkeer van rechts voorrang te geven, maar vele medeweggebruikers denken daar anders over. Wellicht kan er een voorrangs-rotonde van gemaakt worden?

Stem of Reageer

8 stemmen en 11 reacties

zeebrapad gevaarlijk!! - Talmalaan

locatie zeebrapad gevaarlijk!!Automobilisten rijden veel te hard op de Talmalaan. Doordat er parkeerplaatsen langs de Talmalaan staan zijn voetgangers hier moeilijk te zien. Oplossing: Drempels, laatste parkeerplaatsen bij de rotonde verwijderen zodat voetgangers beter zichtbaar zijn.

Stem of Reageer

3802 stemmen en 42 reacties

Snelheden van een circuit - Oudenoord

locatie Snelheden van een circuitEr word hier soms wel met snelheden van meer dan 85km/u gereden en dat wel door bijna 60% van de weggebruikers. Als je je auto hier parkeert en uitstapt is het bijna iedere keer een overwinningsrace om veilig thuis te komen. Dat geld voor bussen van de GVU als voor automobilisten. Levensgevaarlijk hier? Drempels? snelheidscontroles? nog nooit gezien.

Stem of Reageer

2 stemmen en 15 reacties

groene golf - H.F. van Riellaan

locatie groene golfDe Kardinaal de Jongweg had een goede groene golf voor auto's. Maar ik zie hem niet meer. En waarom hebben merdere wegen niet dit soort groene golven, waaronder de Einsteindreef?

Stem of Reageer

3 stemmen en 2312 reacties

Snelheid - Kardinaal de Jongweg

locatie SnelheidOp de Kardinaal de Jongweg wordt heel hard gereden. Het plan is om een 50 km zone te introduceren - maar het valt of staat met de handhaving daarvan. De huidige 70 km wordt menigmaal ook overschreden

Stem of Reageer

2 stemmen en 115 reacties

Gevaarlijk kruispunt - Meester Tripkade

locatie Gevaarlijk kruispuntOp het kruispunt Kardinaal de Jongweg / Tripkade rijden vaak auto's uit de richting Overvecht door rood. Zou mooi zijn als dat gehandhaafd kan. Door de continue stroom van kinderen tussen de wijken Tuindorp en Tuinwijk is het een kwestie van tijd voor het een keer mis gaat..

Stem of Reageer

5 stemmen en 76 reacties

fietspad-plaatsing stoplichten - Alexander Numankade

locatie fietspad-plaatsing stoplichtenDit is een voorbeeld, maar geldt voor meer soortgelijke plekken: einde numankade bij blauwkapelseweg staan fietsstoplichten. Fietsers die van links komen omdat zij groen hebben worden vaak geconfronteerd met fietsers die van numankade komen en die doorrijden naar stoplicht om over te steken. Je zit elkaar dan in de weg. Waarom het stoplicht niet plaatsen VOOR het fietspad waar fietsers van links op rijden?

Stem of Reageer

2 stemmen en 51 reacties

Gevaarlijk fiets kruispunt - Biltstraat

locatie Gevaarlijk fiets kruispuntVanaf meerdere kanten komen hier fietsers op 1 pad voorbij wat vaak tot bijna botsingen leidt.. Stoplicht naar overkant biltstraat richting Wilhelmina park staat onhandig...

Stem of Reageer

4 stemmen en 9 reacties

Gevaarlijk kruispunt - Sartreweg

locatie Gevaarlijk kruispuntGevaarlijk kruispunt omdat het meeste verkeer vanuit de stad hier naar de Uithof gaat en niemand een hand uitsteekt (of voor scooters: knipperlicht ontsteekt) om naar rechts te gaan. In zo'n situatie gaan de meeste mensen die uit richting van de Uithof komen fietsen er vanuit dat ze wel door kunnen fietsen richting de stad. Hierdoor heb ik het soms mis zien gaan en regelmatig bijna mis zien gaan. Samen met het slechte zicht voor kruisend verkeer door de tunnels is het wellicht verstandig hier naar te kijken. Misschien voorsorteervakken rechts/rechtdoor?

Stem of Reageer

5 stemmen en 68 reacties

Stoplicht altijd aan - Van Everdingenlaan

locatie Stoplicht altijd aanDit stoplicht staat altijd aan (ook midden in de nacht) en draait gewoon volgens mij gewoon een programma. Zo sta je rustig 1 minuut te wachten voor niks

Stem of Reageer

3 stemmen en 4 reacties

Waar is de groene golf? - Kardinaal de Jongweg

locatie Waar is de groene golf?De groene golf op de Kardinaal de Jongweg is veel te vaak buiten werken. Zorg dat deze hoofdstroom zo vaak mogelijk groen heeft zodat de verkeersstrook zo snel mogelijk de stad uit is! Dit is beter voor het milieu en scheelt een hoop tijd en frustratie voor de weggebruiker. Daarnaast houdt de weggebruiker zich beter aan de max snelheid om niet weer voor een rood licht hoeft af te remmen.

Stem of Reageer

9 stemmen en 1875 reacties