Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Bewoners Biltstraat kunnen stad niet uit - Kruisstraat

locatie Bewoners Biltstraat kunnen stad niet uitBewoners van de Biltstraat kunnen moeilijk vanaf de Biltstraat de stad uit. Dit wordt o.a. geblokkeerd doordat vanaf de Kruisstraat alleen rechtsaf de Wittevrouwensingel op gereden mag worden. DIt is gemakkelijk te verhelpen door 1 bord weg te halen.

Stem of Reageer

1 stem en 1907 reacties

Eenrichtingsverkeer Biltstraat - Biltstraat

locatie Eenrichtingsverkeer BiltstraatBewoners van de Biltstraat kunnen moeilijk vanaf de Biltstraat de stad uit. Dit wordt o.a. geblokkeerd doordat de Biltstraat de stad uit niet mogelijk is wegens eenrichtingsverkeer.

Stem of Reageer

4 stemmen en 787 reacties

Fiets worden overhoop gereden - Maliesingel

locatie Fiets worden overhoop geredenFietsers komend vanaf Nobelstraat die linksaf slaan richting Wittevrouwensingel kunnen niet voorsorteren, waardoor zij of op de rijbaan voor auto's gaan rijden, of wachten en het fietsverkeer richting Nachtegaalstraat blokkeren

Stem of Reageer

2 stemmen en 555 reacties

Stoplichten lang op rood - Rubenslaan

locatie Stoplichten lang op roodStoplichten staan meer dan 3 minuten op rood - om gek van te worden!

Stem of Reageer

10 stemmen en 19 reacties

Onduidelijk kruispunt Stadionlaan richting Waterlinieweg/Herculeslaan - Stadionlaan

locatie Onduidelijk kruispunt Stadionlaan richting Waterlinieweg/HerculeslaanVele mensen snappen helemaal niks van dit kruispunt - Soms rijden mensen tegen het verkeer in vanwege onduidelijkheid waar je in moet. Moet het zo complex?

Stem of Reageer

9 stemmen en 330 reacties

Kruising stadschouwburg (Nachtegaalstraat) - Nachtegaalstraat

locatie Kruising stadschouwburg (Nachtegaalstraat)Vanuit de Nachtegaalstraat is voorsorteren in het midden op de weg voor dit kruispunt zeer onveilig (je moet hierbij auto's kruisen). Verder is het kruispunt erg onduidelijk ingericht vanuit alle richtingen is het niet duidelijk hoe je moet fietsen. Tenslotte staan de stoplichten hier erg lang op rood waardoor er veel mensen door rood fietsen waar het ook niet veiliger op wordt. Dit is onnodig.

Stem of Reageer

19 stemmen en 847 reacties

Schuine fietsoversteek Biltstraat - Snellenlaan

locatie Schuine fietsoversteek BiltstraatSchuine oversteek van de fiets vlak voor de spoorovergang. Fietsers die om rechtdoor te gaan de Biltstraat over moeten steken moeten onnodig lang wachten en verkeer kruisen wat vanaf de Biltstraat de FC Dondersstraat in wil. Dat zorgt voor een onveilige situatie en onnodig lang wachten.

Stem of Reageer

7 stemmen en 5 reacties

3 keer wachten - Sorbonnelaan

locatie 3 keer wachtenAls men vanaf de Sorbonnelaan de Weg tot de Wetenschap op wil, moet men allereerst wachten op de enorme stroom fietsers. Logisch, maar als men daar dan een gaatje tussen heeft gevonden, kan men nog altijd niet doorrijden, want dan komt er (eens in de 3 minuten, dus zeer regelmatig) een bus aan, waarvoor men midden op de kruising dan zou moeten wachten, anders moet men nóg een half uur wachten op de fietsers. Na de bus zijn de obstakels echter nog niet voorbij, vervolgens moet men wachten op de tegemoetkomende automobilisten. Dit is niet zozeer een probleem, aangezien dat bij vrijwel iedere kruising zo is, maar volgens de witte belijning moet dat opnieuw midden op de kruising. Dit is zodanig onduidelijk dat ik me zorgen maak over het aantal ongelukken dat hier zal gebeuren. Een rotonde of stoplichten zouden een welkome oplossing zijn.

Stem of Reageer

2 stemmen en 66 reacties

Levensgevaarlijke wegwerkzaamheden - Laan van Maarschalkerweerd

locatie Levensgevaarlijke wegwerkzaamhedenDit kruispunt is zeer onoverzichtelijk geworden sinds de wegwerkzaamheden, vooral wanneer mensen van de Laan van Maarschalkerweerd linksaf willen, richting Herculeslaan. Van alle richtingen is dit echter geen helder kruispunt meer, terwijl het een toegangspoort is tot Utrecht, waar het regelmatig druk is. Een tijdelijke rotonde zou een beter idee zijn geweest naar mijn mening.

Stem of Reageer

28 stemmen en 100 reacties

Stoplichten - Bolognalaan

locatie StoplichtenDit stoplicht duurt zo lang dat het verschrikkelijk is voor de doorstroming. Het duurt tweemaal zo lang als het stoplicht er vlak na, terwijl er een aparte rijstrook is voor het doorstromende verkeer vanaf dit stoplicht. Ook is de weg erna lang niet zo druk als ervoor, een echt punt van oponthoud dus, en grote ergernis voor velen.

Stem of Reageer

49 stemmen en 109 reacties

Onnodig ingewikkeld kruispunt - Nachtegaalstraat

locatie Onnodig ingewikkeld kruispuntWaarom kan ik vanaf de Wittevrouwensingel niet rechtsaf de Nachtegaalstraat in? Het is een gewoon kruispunt dat onnodig ingewikkeld gemaakt is. Bovendien mag ik vanaf de andere kant wél de Nachtegaalstraat in, dus wordt de auto op de Maliesingel vaak levensgevaarlijk gedraaid, om alsnog de Nachtegaalstraat in te rijden. Daarbij, waarom maakt Utrecht het auto's zo lastig om de binnenstad UIT te rijden? Erin is vaak een fluitje van een cent..

Stem of Reageer

4 stemmen en 94 reacties

30 km zone - Iepstraat

locatie 30 km zoneOp de oudwijkersdwarst straat mag je maximaal 30 km per uur. Dit wordt door bus en auto totaal nietnageleefd. Ze rijden hier veel te hard, levensgevaarlijk. Zet aub een flitspaal neer!

Stem of Reageer

7 stemmen en 2563 reacties

Fietsers rechtdoor tegelijk met afslaan autoverkeer bij rubenslaan - Rubenslaan

locatie Fietsers rechtdoor tegelijk met afslaan autoverkeer bij rubenslaanBij afslag rubenslaan richting waterlinieweg bij van ostadelaan mogen fietsers op hetzelfde moment rechtdoor als autoverkeer rechts af moet slaan. Hierdoor veel vertraging en gevaarlijke en onoverzichtelijke situatie doordat bussen op rechterbeen zicht blokkeren, fietsers nooit opletten en daar autobaan niet alleen voor rechtsaf is maar ook voor rechtdoor onnodige opstoppingen.

Stem of Reageer

4 stemmen en 88 reacties

Deze weg is breed genoeg - A27

locatie Deze weg is breed genoegStop dat geld liever in fietsroutes en fietsenstallingen!

Stem of Reageer

103 stemmen en 3668 reacties

linksafslaand autoverkeer - Maliebaan

locatie linksafslaand autoverkeer zowel fietsen vanaf B. Reigerstraat richting Nachtegaalstraat als linksafslaand auto verkeer richting Maliebaan staan gelijk op groen. Dit vragen om ongelukken.

Stem of Reageer

4 stemmen en 2210 reacties

negeren rood verkeerslicht - Van Lidth de Jeudestraat

locatie negeren rood verkeerslichtHet probleem van massaal rood verkeerslicht negerende fietsers en bromfietsers is gekend. Schoolvoorbeelden: kruising Maliebaan-Nachtegaalstr-Burg Reigerstr Utrecht nr 5 op kaart; kruising Jan van Scorelstr - Prins Hendriklaan; kruising Weg tot de Wetenschap-Platolaan-Weg naar Rhijnauwen enz Er is veeeel te weinig effectieve handhaving.

Stem of Reageer

2 stemmen en 51 reacties

Niets handsfree bellen; uitsluitend aandacht voor gsm - Van Lidth de Jeudestraat

locatie Niets handsfree bellen; uitsluitend aandacht voor gsmNogal wat fiets(st)ers zijn te weinig met hun aandacht bij het verkeer omdat zij gefocust zijn op hun telefoontje (bellen en raadplegen). Het komt daarbij ook voor dat ze de handen niet aan het stuur houden. Hoe handhaven??

Stem of Reageer

2 stemmen en 724 reacties

Geen of ondeugdelijke fietsverlichting - Van Lidth de Jeudestraat

locatie Geen of ondeugdelijke fietsverlichtingEen grote bron van ergernis is de afwezigheid van - of de uitgeschakelde fietsverlichting. Het grootste deel van de fiets(st)ers rijdt met gebrekkige fietsverlichting of zelfs zonder. Zg ledjes geven te weinig licht. Mensen zijn zich te weinig bewust van hun verantwoordelijkheid in het verkeer en hebben te weinig veiligheidsbesef. Gaarne effectiever en regelmatiger handhaven. Belonen goed gedrag niet aanbevolen/de mens in hun portemonnee raken wel aanbevolen.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 21 reacties

voorrangsweg?!? - Homeruslaan

locatie voorrangsweg?!?Dit is geen voorrangsweg maar niemand verleend voorrang aan fietsers/auto's die uit zijstraten komen (zoals de zonstraat/nicolaasweg/minervaplein)Als ik wel netjes stil sta om voorrang te verlenen komen de bestuurders achter je er met een noodvaart voorbij. LEVENSGEVAARLIJK!

Stem of Reageer

11 stemmen en 63 reacties

stoplicht lang op rood - Wittevrouwensingel

locatie stoplicht lang op roodDit stoplicht staat echt zo oneindig lang op rood

Stem of Reageer

4 stemmen en 4 reacties

Rechtsaf door rood toestaan voor fietsers - Rubenslaan

locatie Rechtsaf door rood toestaan voor fietsersEen bord 'rechtsaf door rood toegestaan voor fietsers' (vanuit Burg. Fockema Andreaelaan naar Rubenlaan) zou hier op zijn plaats zijn.

Stem of Reageer

3 stemmen en 14 reacties

Rechtsaf door rood toestaan voor fietsers - Van Lidth de Jeudestraat

locatie Rechtsaf door rood toestaan voor fietsersOfficieel moeten fietsers die rechtsaf willen vanuit de Van Lidth de Jeudestraat het fietspad van de Kruisstraat op hier wachten op groen. Een bord 'rechtaf door rood toegestaan voor fietsers' is hier op zijn plaats.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 240 reacties

Gevaarlijk oversteekpunt scholieren - Koningsweg

locatie Gevaarlijk oversteekpunt scholierenVeel fietsers vanuit centrumkant steken hier over richting Kohnstammschool, auto's rijden vrij hard en het is erg druk, vaak rommelige en gevaarlijke situaties (met name tussen 8 en 8.30 dus, scholieren)

Stem of Reageer

88 stemmen en 95 reacties

wegbewijzering - Burgemeester Ter Pelkwijklaan

locatie wegbewijzeringRoute UMCU richting binnenstad is zeer slecht aangegeven.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 23 reacties

Rood voor fietsers/groen voor voetgangers - Burgemeester Reigerstraat

locatie Rood voor fietsers/groen voor voetgangersFietsers uit richting Reigerstraat negeren massaal rode stoplicht richting Nachtegaalstraat. Verkeer van of naar ventweg krijgt scheldende fietsers indien zij door GROEN rijden omdat fietsers dan wijzen op groen voor voetgangers! Groen voor voetgangers ook op rood zou een prima oplossing zijn. Al regelmatig bij politie/gemeente en politiek gemeld maar geen reactie. Heb er al een eerste aanrijding gehad, het zal wel wachten op gewonde worden...

Stem of Reageer

10 stemmen en 598 reacties