Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Lastige voorrangsregels kruising - Moldaudreef

locatie Lastige voorrangsregels kruisingHier is een drukke kruising zonder voorrangsregels. Mensen staan op elkaar te wachten omdat (bij vier auto's) iedereen van rechts komt. Een kruising verderop de Moldaudreef heb je wel voorrang. Gevaarlijk en irritant!

Stem of Reageer

52 stemmen en 2515 reacties

Probleem rode brug - Loevenhoutsedijk

locatie Probleem rode brugDe voorrangssituatie op de brug, zonder stoplicht, zorgt voor gevaarlijke situaties en agressie in het verkeer. Een stoplicht zou dit op kunnen lossen.

Stem of Reageer

4 stemmen en 236 reacties

Voorrang onduidelijk - Einsteindreef

locatie Voorrang onduidelijkIndien verkeerslichten uitstaan is voorrang onduidelijk (verschilt ook van Ghandiplein). Dit geldt met name komend vanaf Karl Marxdreef richting Albert Schweitzerdreef.

Stem of Reageer

2 stemmen en 2608 reacties

Stoplicht te lang op rood - Albert Schweitzerdreef

locatie Stoplicht te lang op roodKomende vanaf de Albert Schweitzerdreef is de afslag naar rechts Tuindorp/Voordorp. Het heeft een klein voorsorteervak. Echter, het stoplicht rechtsaf staat op rood terwijl rechtdoor (naar A27/Groenekan) op groen staat en het kruisende fietspad op rood. Kortom, in de spits voorkom je (meer) problemen en ergernis door rechtsaf tegelijk of eerder groen te geven.

Stem of Reageer

1 stem en 1746 reacties

Verkeerslichten - Moldaudreef

locatie VerkeerslichtenVerkeer uit de Moldaudreef dat linksaf de A. Schweitzerdreef opdraait, krijgt relatief kort groen licht. Tegelijkertijd staat het verkeerslicht te scherp op elkaar afgesteld, waardoor verkeer uit de A. Schweitzerdreef al optrekt als auto's van de Moldaudreef nog nauwelijks zijn overgestoken.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 12 reacties

Voorrang onduidelijk - Nijldreef

locatie Voorrang onduidelijkVerkeer rijdend op de Zambesidreef richting kruising Nijldreef/Zambesidreef (=voorrangsweg) moet daar voorrang verlenen. Dat gebeurt niet altijd ondanks het feit dat er een doorgetrokken stoep en een waarschuwingsbord voor voorrangsweg staat. Het is blijkbaar niet duidelijk genoeg hetgeen tot gevaarlijke situaties leidt.

Stem of Reageer

1 stem en 1833 reacties

Ochtendchaos - Arnodreef

locatie OchtendchaosDoor het samenkomen van winkels, scholen, moskee, kantoren en NS station is dit stukje straat vooral in de ochtend en tijdens gebedstijden in de moskee een grote chaos, Fietsen, scooters, motoren, voetgangers, vrachtwagens en autos allemaal door elkaar

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1282 reacties

Sluit illegale zandweg af - Gageldijk

locatie Sluit illegale zandweg afTijdens werkzaamheden is een tijdelijke weg gemaakt langs de burg. Na het herstel is deze weg als zandpad gebleven. Iedereen rijd tijdens spitsuren hierover. Dit maakt het voor sluipverkeer aantrekkelijk en gevaarlijk voor kinderen die naar school fietsen over de gageldijk of recreatief gebruik.

Stem of Reageer

1 stem en 1742 reacties

Auto's rijden veel te hard - Gageldijk

locatie Auto's rijden veel te hardDe gageldijk wordt steeds vaker gebruikt voor recreatief gebruik en als fietsroute voor kinderen die naar school gaan of inwoners die naar het plassengebied of het gagelbos / noorderpark willen. De auto's die over deze weg rijden of file te ontwijken of de weg als doorgaande weg gebruiken, rijden veel te hard. Dit levert gevaarlijke situaties op. Er is ook geen duidelijk fietspad of wandelpad aangegeven. Er is ruimte zal voor een wandelpad en of fietspad in de berm. Dit zou al veel helpen. Ander alternatief is de weg voor bestemmingsverkeer open te stellen. Dit kost een paar verkeersborden.

Stem of Reageer

4 stemmen en 12 reacties

vreemde 'vluchtheuvel' - Neckardreef

locatie vreemde 'vluchtheuvel'al jaren kapotte, scheef staande kunststof blokken als soort vluchtheuvel rolstoel kan daar niet oversteken. pal t.o. huisartsenpost en Warande waar veel invaliden wonen. Zeer onveilige oversteek.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 42 reacties

Voetgangerslicht veel te kort op groen aan Rio Brancodreef Overvecht Utrecht. Slechts 12 seconden! - Californiëdreef

locatie Voetgangerslicht veel te kort op groen aan Rio Brancodreef Overvecht Utrecht. Slechts 12 seconden!Voetgangerslicht veel te kort op groen aan Rio Brancodreef Overvecht Utrecht. Slechts 12 seconden. Ik ben 73 en het lukt me niet tijdig over te steken.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1584 reacties

Parkeerplaatsen tekort - Cleopatradreef

locatie Parkeerplaatsen tekortWe hebben hier al weinig parkeerplaatsen, en nu worden er vanwege de herbestrating nog eens zes opgeofferd. Meer parkeerplaatsen zoals aan de cleo-dreef om de hoek zou wenselijk zijn. Kunnen we gelijk iets doen aan die boom die VOL zit met schijtende vogels... Ooit was het zo erg dat iemand vroeg of mijn auto in de dierentuin had gestaan.

Stem of Reageer

2 stemmen en 147 reacties

Asociaal parkeren - Theemsdreef

locatie Asociaal parkerenIk erg mij aan het parkeren op de stoepen en groenstroken in de wijk. Betere controle zou helpen dit tegen te gaan. Zeker bij scholen.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1037 reacties

onveilige rotonde - Gangesdreef

locatie onveilige rotondedoor een fout in de aanleg (geen rammeltrook) van deze rotonde kunnen automobilisten deze rotonde met hoge snelheid 'nemen'. De fietsers en voetgangers, die de rijbanen kruisen en voorrang hebben, lopen hier dan ook groot risico. Situatie meedere malen aan de kaak gesteld bij gemeente, maar de eindconclusie blijft, dat correctie te duur is.

Stem of Reageer

3 stemmen en 11 reacties

Verkeerslicht fietsers - Carnegiedreef

locatie Verkeerslicht fietsersALLE fietsers op de Weg tot de Wetenschap die hier rechtdoor gaan negeren dit stoplicht. Haal het weg, het heeft geen enkele zin!Of handhaaf de regels, maar dat is vrees ik een gepasseerd station.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 57 reacties

wegversmalling - Chilidreef

locatie wegversmallingwegversmalling NIET EENS 10 METERS VANAF STOPLICHT. KAN NIET RECHTS OF RECHTDOOR GAAN ALS ANDERE KRUISING FRANCESCIUSDREEF/ORINOCODREEF AUTOMBILISTEN LINKS WILLEN AFSLAAN. COMBINATIE, DREMPEL, WEGVERSMALLING, STOPLICHT NIET NODIG. STOPLICHT ALLEEN ZAL VOLDOENDE ZIJN.

Stem of Reageer

3 stemmen en 1272 reacties

????? - Carnegiedreef

locatie ?????Ik fiets vanaf de ventweg langs de Carnegiedreef richting Park de Gagel en wil bij de Gambiadreef linksaf. Daar is onlangs een aanpassing gemaakt met o.a. paaltjes midden op het fietspad. Ik vind dat paaltje gevaarlijk en vraag u het weer weg te halen.

Stem of Reageer

4 stemmen en 106 reacties

richtingspijl op de straat veranderen - Franciscusdreef

locatie richtingspijl op de straat veranderenop deze plek staat op de weg een pijl voor rechtdoor en een pijlvoor rechtdoor en rechtsaf,de pijl voor rechtdoor was voorheen een pijl voor linksaf en dat is correct. dat is gewijzigd in een pijl voor rechtdoor. als de auto die links voor geparkeerd staat rechtdoor gaat en de auto die rechts staat ook rechtdoor gaat richting gandhidreef onstaat een GROOT probleem. Oplossing is gewoon weer de originele situatie. Links voorsorteren met de pijl op de straat naar links en voor rechtdoor en rechtsaf de pijl op de rechterrijstrook. Ik kom er drie keer per dag en van de drie keer gaat het twee keer fout.

Stem of Reageer

6 stemmen en 116 reacties

Fietsersoversteek - Paranadreef

locatie FietsersoversteekOp dit kruispunt is geen oversteekpunt voor fietsers. Die moeten aan de andere kant van de Einsteindreef oversteken, ook als ze aan deze kant moeten zijn. Waarom is dat?

Stem of Reageer

2 stemmen en 7 reacties

Verkeerslichten niet op elkaar afgesteld - Brailledreef

locatie Verkeerslichten niet op elkaar afgesteldHet verkeerslicht op de kruising Brailledreef/Zamenhofdreef is niet afgesteld op het verkeerslicht op de vorige kruising Loevenhoutsedijk/Taagdreef/Brailledreef. Het komt hierdoor geregeld voor dat je voor je neus rood krijgt, terwijl er geen enkel verkeer vanuit de zijstraten komt. Je staat dan voor nop te wachten.

Stem of Reageer

4 stemmen en 51 reacties

Belijning op rotonde tegenstrijdig - Einsteindreef

locatie Belijning op rotonde tegenstrijdigDe belijning op de rotonde is tegenstrijdig. Het lijkt of beide banen zowel rechtdoor als rechtsaf mogen rijden. De borden geven echter aan dat alleen de linkerbaan rechtdoor mag rijden. Voorbeeld: http://www.elfregadero.nl/2012/onduidelijke-verkeerssituatie/

Stem of Reageer

3 stemmen en 13 reacties

Dubbel rood - Einsteindreef

locatie Dubbel roodKrijg je eindelijk groen vanaf de Einsteindreef als je linksaf wilt slaan richting de Carnegiedreef, kun je 20 meter later weer voor de rooie wachten, die namelijk net rood word, als je vorige licht groen heeft gekregen

Stem of Reageer

3 stemmen en 1204 reacties

Voorsorteervakken - Franciscusdreef

locatie VoorsorteervakkenNa het boodschappen doen bij Jumbo, rij je de parallelweg van de Fransiscusdreef op. Dit is een eenrichtingsweg. Om richting Zuilen te rijden sorteer je voor op het linker gedeelte van de weg om vervolgens op het kruispunt direct naar rechts te sturen richting Zuilen. Het komt regelmatig voor dat mensen in/op het rechtergedeelte van deze weg gaan staan en ook links af slaan en direct rechts richting Zuilen. Deze situatie geeft regelmatig problemen en ruzie met weggebruikers. Om dit te voorkomen is het wenselijk om hier voorsorteervakken te maken, links voor links af, rechts voor rechtsaf of rechtdoor.

Stem of Reageer

2 stemmen en 1223 reacties

Fietspaden twee richting maar stoplicht louter eenrichting - Brailledreef

locatie Fietspaden twee richting maar stoplicht louter eenrichtingVanuit de stad aan de westzijde van brailledreef zijn de fietspaden aan de linkerkant twee richting. Op dit kruispunt kan je echter niet als fietser oversteken. Kennelijk is het de bedoeling dat je eerst brailledreef dan taagdreef dan weer brailledreef oversteekt. Dit zou makkelijk op te lossen zijn. Dan hoef je als fietser tenminste niet over de oostzijde vanuit de stad naar Overvecht, daar moet je dat achtelijk trage stoplicht bij de kardinaal de jongh weg oversteken.

Stem of Reageer

5 stemmen en 130 reacties

gevaarlijk kruispunt - Zamenhofdreef

locatie gevaarlijk kruispuntBij dit drukke kruispunt (winkelcentrum drukte) hebben automobilisten ZEER vaak geen weet dat fietsers tegelijk tijdig groen hebben als zij willen afslaan. Dit heb ik zelf tot vele bijna-ongelukken en scheldpartijen zien leiden. WAAROM IS ER NERGENS EEN WAARSCHUWING VOOR AUTO'S??

Stem of Reageer

1821 stemmen en 976 reacties