Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Westplein - Westplein

locatie WestpleinMet de fiets van de Damstraat naar de de Leidseveertunnel of de Van Sijpesteintunnel is een gevaar. Fietsers vanaf de Vleutenseweg moeten eerst door drukke Damstraat, dan zigzaggen door de Kanonstraat. Vervolgens een keuze maken voor een tunnel die ze aan de oostkant van het station brengt. De Leidseveertunnel is nog het meest veilige. Fietsers moeten eerst lang en vaak onnodig wachten, waardoor fietsers snel door rood rijden. Fietsers die kiezen voor de Van Sijpesteintunnel moeten een rare zig-zag maken langs het hotel, maar lopen daarbij wel de kans dat ze op de busbaan terechtkomen. Nu de trambaan weg is, is het niet moeilijk om een snellere en duidelijker fietsroute van lombok naar de binnenstad of naar het station te maken.

Stem of Reageer

8 stemmen en 28 reacties

Fietsstraat - Herenweg

locatie FietsstraatDe Herenweg is een belangrijke fietsroute van de Amsterdamsestraatweg richting de Adelaarsstraat en vice versa. De straat heeft klinkers, en is voor auto's geen doorgaande weg. Door de klinkers is het daar in de winter snel erg glad en dus gevaarlijk. Omdat auto's er sowieso rustig rijden, stel ik voor om van de Herenweg een geasfalteerde fietsstraat te maken. Dan kunnen ook allerlei kleine hoekjes en bochtjes uit de weg worden gehaald.

Stem of Reageer

4 stemmen en 705 reacties

Verkeerslichten traag afgesteld - Adelaarstraat

locatie Verkeerslichten traag afgesteldDe verkeerslichten voor voetgangers op de kruising van de Merelstraat/hopakker en de Adelaarstraat zijn verkeerd afgesteld. Daardoor wordt de wachttijd erg lang en steken voetgangers vaak door rood licht over.

Stem of Reageer

1 stem en 30 reacties

Fietspad wordt feestplein - Nobelstraat

locatie Fietspad wordt feestpleinOngeveer elke avond wordt het fietspad vanuit de binnenstad door het uitgaanspubliek van de Kneus, Jaloezie, Otje, Heerenplein etc. (ongeveer 1 meter stoep tussen fietspad en uitgaansstraat) gebruikt als staand terras. Omdat de busbaan de enige uitwijkmogelijkheid is, ontstaat een lastig dilemma: dronken studenten aanrijden of zich op de busbaan wagen. Tot nu toe altijd voor de tweede optie gekozen.

Stem of Reageer

27 stemmen en 87 reacties

Gevaarlijk! - Van Limburg Stirumstraat

locatie Gevaarlijk! Afslag vanaf Mecklenburglaan met de fiets, de Julianalaan oversteken naar de Mecklenburglaan/Homeruslaan. Je kunt daar als fietser niet zo of er een auto aankomt van links! Die auto's hebben daar wel voorrang! Misschien is dat aan te passen, dat fietsers en voetgangers daar voorrang krijgen, want je kunt de autos niet aan zien komen!

Stem of Reageer

1 stem en 176 reacties

Actie tegen fietsers op de stoep! - Van Limburg Stirumstraat

locatie Actie tegen fietsers op de stoep! Sinds enige tijd heb ik een spierziekte, hierdoor loop ik met een stok! Tegenwoordig wordt de stoep standaard als fietspad gebruikt. Ik ben niet meer zo snel vanwege de stok en beugels aan mijn voeten en word regelmatig van mijn 'sokken' gereden. Maak je er een opmerking over, dan krijg je een grote mond! Ik ben wel voor een grote politieactie om fietsers op het trottoir flink te bekeuren!

Stem of Reageer

4 stemmen en 158 reacties

vismarkt - Oudenoord

locatie vismarktDit is 1 van ergste stukjes om te fietsen! wandelaars snappen niet dar er ook fietsen etc, mogen rijden. En dan zijn er winkeliers die ook nog een keer het looppad vol zetten met reclameborden.

Stem of Reageer

2 stemmen en 79 reacties

Nutteloos omrijdende auto's - Fentener van Vlissingenkade

locatie Nutteloos omrijdende auto'sVanaf de weg der Verenigde Naties slaan veel voertuigen over de brug rechtsaf, om daarna direct weer te keren en de Graadt van Roggenweg op te gaan.Ze zijn in de veronderstelling dat ze een parkeerterrein van de Jaarbeurs op gaan. Bij elke actie gaan de verkeerslichten voor fietsers en voetgangers 2x onnodig op rood. Ook stoppen leveranciers voor dit stoplicht, waardoor eenaantal malen het stoplicht onnodig op rood springt. Gevolg : fietsers negeren het licht. Plaats een vooraanduiding Doodlopende weg op de Sowetobrug. Deze opmerking is ook al aan de fietsersbond doorgegeven. Simon van Teeffelen

Stem of Reageer

7 stemmen en 797 reacties

Geparkeerde auto´s op hoek - Koningslaan

locatie Geparkeerde auto´s op hoekOp de hoek Willem de Zwijgerstraat-Koningslaan staan vaak diverse hoge auto´s geparkeerd, die het zicht van fietsers belemmeren bij het in- en uitrijden van de Willem de Zwijgerstraat. Wanneer straks de brug over de Minstroom bij de Prins Hendriklaan wordt vervangen, wordt het weer drukker in de straat met omgeleide fietsers en automobilisten. Witte kruizen op de hoek(parkeerverbod) zouden de zichtbaarheid en daarmee veiligheid verhogen. Op de andere hoek (kant huisartsenpraktijk) staan al witte kruizen, dit helpt, maar 90% van het fietsverkeer slaat juist rechtsaf richting 't Loolaantje.

Stem of Reageer

1 stem en 3024 reacties

moeilijkheden in Lombok - Van Koetsveldstraat

locatie moeilijkheden in LombokVan koetsveldstraat rijrichting vanaf de vleutenseweg, Doordat het begn van de weg twee richtingsverkeer is gebeuren hier vaak bijna ongelukken. Het zou beter zijn las de weg eenrichtinsverkeer wordt vanaf de vleutenseweg. Omdat er veel auto staan komt het vaak voor dat er onnodig gevaarlijke situaties komen. Dit heb als eens eerder gemeld bij het wijkbureau maar die had er weinig zin in.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 25 reacties

Gladheid fietspaden Waterwinpark - Musicallaan

locatie Gladheid fietspaden WaterwinparkIn de winter wordt het niet gestrooid (waterwingebied), maar deze VERPLICHTE fietspaden worden ook niet geveegd/geborsteld bij sneeuw. Gevolg: fietsers onderuit, ouders + kinderen massaal in de auto naar de scholen rond het park = verkeerschaos bij gladheid.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 901 reacties

Rechtdoor gaat voor - Antonius Matthaeuslaan

locatie Rechtdoor gaat voorOp één of andere manier hebben automobilisten vaak niet door dat de fietsers die rechtdoor gaan (lees: ri. Tripkade) ook groen, en dus voorrang hebben. Ik fiets weinig, maar heb al bijna wat motorkappen gekust. Wellicht een 'knipperend oranje' voor rechtsafslaand verkeer?

Stem of Reageer

2 stemmen en 67 reacties

Berekuilrotonde - Palmstraat

locatie BerekuilrotondeDeze rotonde kan heel goed zonder stoplichten door er een Franse rotonde van te maken: wie op de rotonde rijdt heeft altijd voorrang, de auto' s kunnen invoegen als er ruimte is. Dus altijd een benadering van een voorrangsrotonde. Zo kunnen talloze rotondes in Utrecht aangepast worden, maar de Berekuilrotonde is er zeker zeer geschikt voor.

Stem of Reageer

1 stem en 52 reacties

Inhalen bij bushalte - Gruttersdijk

locatie Inhalen bij bushalteBus wordt bij de bushalte vaak ingehaald op de andere weghelft. Talloze bijna-aanrijdingen met ''spooktijders'' gehad als ik van de Gruttersdijk de Adelaarstraat op draai

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 196 reacties

Gevaarlijke oversteek - Koningsweg

locatie Gevaarlijke oversteekAls je vanaf de brug naar beneden rijd op de fiets moet je een gevaarlijke bocht maken om over te steken van koningsweg naar tamboersdijk. Oversteken is gevaarlijk vooral met kinderen op de fiets. Het is druk en de ruimte op de tamboersdijk is gering voor fietsers omdat de auto's vanaf alle kanten de straat in en uit rijden. Voor deze t splitsing moet echt een oplossing komen! Het is te klein voor het verkeer wat erover gaat en te onveilig.

Stem of Reageer

19 stemmen en 1854 reacties

Woonerf - Staalstraat

locatie WoonerfKapelstraat, gedeelte van Bouw- en Frederikastraat, Staalstraat, Leistraat en St.-Janshovenstraat vormen een woonerf, maar passerende automobilisten, brommers en fietsers zijn dat vergeten. Het betekent stapvoets rijden en accepteren dat er kinderen op straat spelen. Hoe maak je de weggebruikers in deze straten dat duidelijk?

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 2461 reacties

Eenrichtingsverkeer? - Van der Marckstraat

locatie Eenrichtingsverkeer?Dit is een eenrichtingsweg die vaker in de andere richting wordt gebruikt dan die waarvoor die bedoeld is. Het lijkt me handiger om dit een tweerichtingsweg te maken, nu doet iedereen maar wat en dit wekt irritatie.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1768 reacties

Eenrichtingsverkeer - Cornelis Roobolstraat

locatie EenrichtingsverkeerZelfs voor de politie is het eenrichtingsverkeer in deze wijk een groot vraagteken. Graag hier iets aan doen, duidelijkere borden, meer controle of misschien sommige straten een andere inrichting geven?

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 1392 reacties

Eenrichtingsverkeer en snelheid - Van Diemenstraat

locatie Eenrichtingsverkeer en snelheidDe JPCoenstraat wordt regelmatig als raceweg gebruikt. De drempels werken onvoldoende. De JPCoenbrug wordt regelmatig van de verkeerde kant bereden ondanks het eenrichtingsverkeer. De hoge snelheden en het overtreden van het verbodsbord (meer regel dan uitzondering) leveren gevaarlijke situaties op.

Stem of Reageer

3 stemmen en 88 reacties

sweder v. zuylenweg/kinder oversteek plaats - Sweder van Zuylenweg

locatie sweder v. zuylenweg/kinder oversteek plaatsEr word te hard gereden over het kruispunt. Dit is een kinder oversteek plek 3 x per dag. Ik zou graag een zebrapad met eventueel drempels willen.

Stem of Reageer

5 stemmen en 57 reacties

Gevaarlijke stoplichten - Tolsteegsingel

locatie Gevaarlijke stoplichtenKomend vanafde tolsteegsingel, fietsend richting de Abstederdijk is het verkeerslicht voor de fietser kort op groen. Te kort om zelf met twee fietsende kinderen over te steken. De lichten voor de auto's gaan direct op groen. Resultaat midden de weg met twee kinderen en een auto die optrekt.

Stem of Reageer

4 stemmen en 237 reacties

Afgesloten weg, stoplicht aan - Briljantlaan

locatie Afgesloten weg, stoplicht aanHet kruispunt is hier afgesloten. De weg is nu als het ware een bocht. Toch staan alle stoplichten nog aan. Zo kan je doelloos CO2 uit je stilstaande auto puffen, terwijl je jezelf opvreet uit frustratie. het stoplicht maakt ondertussen gewoon zijn rondje af.

Stem of Reageer

4 stemmen en 10 reacties

Gevaarlijke busbaan - Koningin Wilhelminalaan

locatie Gevaarlijke busbaanBij het afslaan vanaf de Kon. Wilhelminalaan naar de Van Bijnkershoeklaan vergeet men nog wel eens de busbaan. Je moet ook tig kanten op kijken! Levensgevaarlijk

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 165 reacties

Bomen snoeien - Douwes Dekkerstraat

locatie Bomen snoeienIk kom hier regelmatig met de vrachtwagen maar daarbij beschadig ik elke keer mijn voertuig omdat de bomen volledig over de weg hangen. Ik hoop dat jullie dit snel kunnen snoeien, bedankt!

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 2987 reacties

Vrachtwagens - Bouwstraat

locatie VrachtwagensRegelmatig komen er grote vrachtwagens door de Bouwstraat. De Bouwstraat is eigenlijk al veel te smal voor vrachtwagens (en ook vuilniswagens hebben moeite), omdat auto's aan weerszijden staan geparkeerd in de smalle straat. Het leukste komt nog: vrachtwagens kunnen de draai van de Bouwstraat naar de Poortstraat amper maken. Meerdere malen is er zelfs Politie bijgekomen om te kijken of auto's verplaatst konden worden zodat een vrachtwagen niet de hele dag vast stond. Op de hoek Bouwstraat/Poortstraat staan paaltjes en plantenbakken die regelmatig worden kapot gereden door de vrachtwagens. De Bouwstraat zou geen terrein moeten zijn voor vrachtwagens.

Stem of Reageer

3 stemmen en 855 reacties