Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Het Lint, voorrang? - Hindersteinlaan

locatie Het Lint, voorrang?Auto's stoppen vaak niet voor fietsers/skaters/joggers bij overgangen Het Lint. Is ook niet duidelijk voor automobilisten.

Stem of Reageer

23 stemmen en 4833 reacties

Fietsers voorrang! - Strandboulevard

locatie Fietsers voorrang!Fietsers zouden voorrang moeten hebben. Ten eerste omdat auto's te hard rijden en ten tweede omdat fietsers vaak met snelheid van de brug afkomen en nauwelijks overzicht hebben en kunnen remmen.

Stem of Reageer

7 stemmen en 1909 reacties

Gaten in het fietspad - Strandboulevard

locatie Gaten in het fietspadEr zitten enorme gaten in het fietspad. Ook veel vuil/grind wat de weg 'glad' maakt.

Stem of Reageer

5 stemmen en 2955 reacties

Zeer onoverzichtelijk kruispunt - Hindersteinlaan

locatie Zeer onoverzichtelijk kruispuntDiverse verkeerstromen uit verschillende richtingen komen hier bij elkaar. Verwarrend en onveilig voor schoolgaande kinderen op de fiets.

Stem of Reageer

16 stemmen en 29 reacties

Fietsers lopen dood - De Sporesingel

locatie Fietsers lopen doodFietsers uit de richting Station Vleuten worden hier over de rijbaan geleid. Dat is heel gevaarlijk, temeer omdat de sluiproute over de busbaan veel sneller, eenvoudiger, maar helaas ook gevaarlijker is.

Stem of Reageer

6 stemmen en 74 reacties

Groen of rood? - Utrechtse Heuvelrug

locatie Groen of rood?De voorrangsinrichting met bijbehorende verkeerslichten zijn zo onduidelijk en onlogisch dat het kruispunt voor alle weggebruikers gevaarlijk is.

Stem of Reageer

20 stemmen en 2818 reacties

Oversteek des doods - Noorderburcht

locatie Oversteek des doodsHet kruisen van de busbaan op dit complexe punt is vragen om problemen en ongelukken.

Stem of Reageer

12 stemmen en 706 reacties

Meernbrug - Meerndijk

locatie MeernbrugDe gedeelde oversteek, die door fietsers ook nog eens schuin moet worden uitgevoerd is erg gevaarlijk en verdient verkeersregelaars tot het moment dat de Meernbrug eindelijk is vervangen of gemoderniseerd.

Stem of Reageer

7 stemmen en 1032 reacties

onoverzichtelijk door een boom!! - Soesterveen

locatie onoverzichtelijk door een boom!!door een boom zeer!!!! slecht zicht op de weg bij verlaten van de woonwijk

Stem of Reageer

4 stemmen en 64 reacties

rare situatie voor fietsers - Voor de Burchten

locatie rare situatie voor fietserskomend vanaf buiten de burchten moet je als fietser rechtdoor en de auto's naar rechts. Auto's van rechts hebben voorrang op de fietser, auto's die naar rechts moeten rijden regelmatig "even" om de fietser heen ( snijden) Door een hele korte bocht is dit een onoverzichtelijk gevaarlijk hoekje.

Stem of Reageer

9 stemmen en 16 reacties

Hardrijders - Knolruskade

locatie HardrijdersDe Knolruskade is een toegangsweg voor de aangrenzende straten, veel auto's rijden er veel te hard. vroeg of laat is een spelend kind hier de dupe. m.i. zijn vluchtheuvels een prima oplossing om de vaart uit de auto's te krijgen.

Stem of Reageer

1 stem en 36 reacties

onduidelijke overgang van fietssuggestiestrook naar rijbaan - Hindersteinlaan

locatie onduidelijke overgang van fietssuggestiestrook naar rijbaanDoor de nieuwe weginrichting loopt de fietssuggestiestrook door in de richting van het trottoir. Als je dan als fietser de rijbaan wil vervolgen wordt je klem gereden door auto's diewel 'gewoon' rechtdoor rinden

Stem of Reageer

5 stemmen en 1448 reacties

overbodig bord. - Hindersteinlaan

locatie overbodig bord.Al jaren staat er een bord waarop staat dat er wegwerkzaamheden zijn. Deze zijn er niet. Gemeente heeft na een officiële melding na 1 jaar nog steeds geen actie ondernomen.

Stem of Reageer

3 stemmen en 3395 reacties

slecht wegdek - Pastoor Ohllaan

locatie slecht wegdekHet asfalt op de pastor ohllaan is zeer slecht. In het voor jaar is er wat gelapt maar er zijn nog steeds gaten. Bij de volgende vorstperiode zal het een drama worden.

Stem of Reageer

5 stemmen en 694 reacties

Fietsonvriendelijke oversteekplaats - Europaweg

locatie Fietsonvriendelijke oversteekplaatsOp deze drukke fietsroute (schoolverkeer en naar/van sportvelden)moeten fietsers een zigzagbeweging maken bij het oversteken om aan de overkant de weg te vervolgen via het fietspad. Deze is vooral voor kinderen lastig om zelfstandig te kunnen nemen.

Stem of Reageer

5 stemmen en 149 reacties

Slecht aangegeven 30 km zone - Kruisberg

locatie Slecht aangegeven 30 km zoneOp elk punt waar men de Heldammersingel verlaat tussen de 2 rotondes rijdt men een 30 km zone in. Dat is met maar 1 klein bord aangegeven bij het verlaten van de Heldammersingel en wordt nergens in de wijk herhaald. Gevolg is dat a) veel mensen dit bord over het hoofd zien bij het afslaan en letten op overige kruisend verkeer b) zich dus niet bewust zijn van de 30 km zone c) vaak te hard door deze kinderrijke stratenrijden

Stem of Reageer

3659 stemmen en 37 reacties

milieu vervuiling en dure kostenpost wegens duur onderhoud verkeersdrempels - Gruppelboomgaard

locatie milieu vervuiling en dure kostenpost wegens duur onderhoud verkeersdrempelsDe te hoge en te vele verkeersdrempels leiden tot veel milieuschade doordat auto's sneller stuk zijn en veel meer uitstoot hebben en veel meer herrie maken.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 5 reacties

groene golf goed voor doorstroming hele stad en beter milieu - Gruppelboomgaard

locatie groene golf goed voor doorstroming hele stad en beter milieuAls er meer groene golf op vele routes zouden zijn dan leidt dit tot snellere doorstroming minder op trekken en afremmen en verkeer snel op plek bestemming. Gevolg minder uitlaatgassen.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 2494 reacties

Levensgevaarlijke fietsoversteekplaats - St.Pietersberg

locatie Levensgevaarlijke fietsoversteekplaatsOp het aangegeven punt kruist het fietspad richting de Heildammersingel de St.Pietersberg. Vanaf zuidelijke richting komt het fietsband van tussen 2 gebouwen uit op de St. Pietersberg waar een voorrangssituatie voor fietsers geldt om de St.Pietersberg te kruisen.Automobilisten geven hier regelmatig geen voorrang of worden verrast door een fietsers die opeens vantussen de 2 gebouwen op de kruising verschijnt. Extra erg maakt het dat veel automobilisten zich niet aan de max snelheid van 30 km houden die hier geldt. Hier rijdt aan het begin en einde van de dag veel gehaast autoverkeer dat kinderen even snel bij de nabijgelegen dagopvang moeten brengen/halen. Oplossing: duidelijker aangegeven dat men een fietspadkruising nadert waar men voorrang moet verlenen. Evt in combinatie met een stopbord in verband met het slechte overzicht op dit punt. (Fietsers die zich nog tussen de gebouwen begeven zie je niet). Daarnaast de snelheid in de wijk terugbrengen door herhaald en duidelijker aangegeven dat men in een 30km zone rijdt!

Stem of Reageer

3 stemmen en 285 reacties

Geluidsoverlast door te hoge snelheid - E35

locatie Geluidsoverlast door te hoge snelheidDoor de VVD minister van Verkeer is de snelheid op de A2 verhoogd. Dit geeft heel veel overlast voor Utrecht en Maarssen! Graag verlaging van de snelheid: 100 km/u rond bebouwing en 80 km/u op alle ringwegen.

Stem of Reageer

1 stem en 48 reacties

Ontbreken voetpad - Naamloos

locatie Ontbreken voetpadHier ontbreekt een voetpad om vanaf de bushalte Strijkviertel veilig de toegang tot Albert.nl te bereiken. Mensen dienen nu over de busbaan te lopen

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 10 reacties

verplichte rijbaan - C.H. Letschertweg

locatie verplichte rijbaanmomenteel rijden vele autos op de linkerrijbaan die vervolgens rechtsaf willen om de uitvoegstrook te nemen richting de volgende kruising. M.i. dient voor de linker rijbaan een verbod te gelden om rechts over een doorgetrokken streep te gaan tot dichter bij de kruising. Het moet wel mogelijk zijn om van de rechterbaan naar de linkerbaan te switchen voor het verkeer dat vanaf de A12 afrit 15 invoegt en naar De Meern wil. Nu zitten veel autos in de linkerbaan en racen om de golf voor te zijn en de gekste capriolen uithalen om weer naar rechts te komen.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 6 reacties

Voorrang bus...maar niet voor auto - Busbaan Vleuterweide

locatie Voorrang bus...maar niet voor autoGevaarlijke situatie waar stoplichten alleen werken voor de busbaan, maar niet voor de Utrechtseheuvelrug. De stoplichten voor de busbaan moeten hier verwijderd worden, of uitgebreidt met de straat evenwijdig aan de busbaan.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 218 reacties

Stoep loopt over in verkeersdrempel - Voor de Burchten

locatie Stoep loopt over in verkeersdrempel Voetgangers en automobilisten zien geen verschil tussen de stoep en de verkeersdrempel in de doorgaande weg. Voor de automobilist is hier niets anders dan een drempel in de weg. De stoep dient hier een duidelijke markering te hebben daar waar de weg begint.

Stem of Reageer

1 stem en 1607 reacties

te hard rijden 30 kmzone - Hindersteinlaan

locatie te hard rijden 30 kmzoneDe Hindersteinlaan in Vleuten heeft nu een gescheiden tweerichtings verkeer met aan beide kanten parkeerplaatsen en meerdere meerdere zebrapaden. Het is een 30 km zone maar omdat het 1 rechte weg is rijden veel auto's veelste hard. Als voetganger krijg je regelmatig geen voorrang bij het oversteken op het zebrapad. Ook auto's die weg willen rijden vanuit een parkeervak is het lastig omdat telkens auto voorbij 'scheuren' je hebt te weinig tijd. Maar denk ook aan kinderen die mee boodschappen doen en tussen auto's lopen en soms eens per ongeluk iets te hard doorlopen. Ik denk dat het probleem van te hard rijden opgelost is voor meerdere (denk aan 3 per rijbaan) drempels te plaatsen.

Stem of Reageer

8 stemmen en 1342 reacties