Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Onduidelijke wegindeling - 't Goylaan

locatie Onduidelijke wegindeling't Goylaan vanaf Waterlinieweg heeft een onduidelijke indeling met busbaan, extra stoplichten (voetgangersoversteekplaats) en uitvoegstrook voor winkelcentrum (AH). Dit loopt teveel door elkaar heen, waardoor onduidelijkheid gecreëerd wordt. Dit komt met name doordat de busbaan is ingevoegd en er van twee naar een rijstrook, en daarna weer terug naar twee rijstroken wordt gegaan.

Stem of Reageer

23 stemmen en 2245 reacties

trajectcontrole 80km zorgt voor moeilijkheden invoegend verkeer - E30

locatie trajectcontrole 80km zorgt voor moeilijkheden invoegend verkeerBij het invoegen op de A12 (80km/u parallelrijbaan) leidt de trajectcontrole tot verkeer dat op de A12 niet aan de kant gaat voor invoegend verkeer, waardoor er te weinig ruimte tussen auto's blijft, er onnodig wordt geremd. Gevaarlijke verkeerssituatie die ook tot meer vervuiling leidt door remmen en optrekken.

Stem of Reageer

9 stemmen en 1717 reacties

Verkeerd voorsorteren rotonde - 't Goylaan

locatie Verkeerd voorsorteren rotondeVooral in de ochtendspits staat deze oprit richting A12 en A27 regelmatig vast waardoor een een file ontstaat op de rechterbaan. Wat dan regelmatig gebeurt is dat verkeer wat naar rechts wil via de baan voor rechtdoor als nog rechts invoegt, waardoor de file dus nuet kan doorstromen en alleen de aso's daadwerkelijk kunnen invoegen. Oplossing: maak de 'oksel' van de rotonde smaller voor rechtsaf, zodat er geen 1,5e baan ruimte is maar maar 1. Dan kunnen aso's ook niet zo makkelijk invoegen en moet iedereen op zijn beurt wachten (wat in het geval van file helaas niet anders is) Nu word je bijna gedwongen zelf ook de asociale weg te kiezen omdat je anders helemaal niet meer van je plek komt.

Stem of Reageer

14 stemmen en 993 reacties

Gevaarlijke GEK woont hier - Furkabaan

locatie Gevaarlijke GEK woont hierBlijf uit de buurt!

Stem of Reageer

1 stem en 2663 reacties

veel te krap - Broeder Alarmstraat

locatie veel te krap2 richtingen, staan vaak overal auto's geparkeerd. Veel te krap stukje straat voor de functie. Veelal is de draai vanaf de Hoogravenseweg of Vaartscherijnstraat deze straat in nauwelijks te maken. Komt ook deels door de parkeerdruk in de buurt en het feit dat het gratis parkeren is (itt centrum en de rivierenbuurt)

Stem of Reageer

3 stemmen en 14 reacties

Zeer onduidelijke situatie om lunetten in te komen - Simplonbaan

locatie Zeer onduidelijke situatie om lunetten in te komenEr is een t splitsing lunettenbaan, simplonbaan en stelviobaan. Rechts heeft voorrang. Maar er zijn 3 richtingen, 6 keuzes. Zeer gevaarlijk en veel botsingen. Oplossing is 1 weg voorrangsweg maken.

Stem of Reageer

22 stemmen en 1364 reacties

Bushalte terug - Hooft Graaflandstraat

locatie Bushalte terugInmiddels al weer iets in de vergetelheid geraakt, maar nog altijd moet lijn 1 hier een bushalte krijgen om reizigers van en naar Utrecht Centraal te kunnen laten reizen. Het is eigenlijk idioot dat een heel winkelcentrum en nieuwbouwcomplex na een bezuiniging geen bushalte met vervoer naar het centrum meer heeft.

Stem of Reageer

5 stemmen en 195 reacties

Groen voor verkeer rechtsaf maar ook voor voetgangers rechtdoor - 't Goylaan

locatie Groen voor verkeer rechtsaf maar ook voor voetgangers rechtdoorVoetgangers en fietsers krijgen groen licht om rechtdoor over te steken naar de andere kant van 't Goylaan, maar dat groen valt samen met verkeer dat rechtsaf mag slaan. Die kruisen daarmee het langzaam verkeer. Veel auto's zien het langzame verkeer niet of denken dat zij voorrang hebben. Vaak gevaarlijke situaties. Ik adviseer mijn kinderen inmiddels om verderop - zonder verkeerslichten - over te steken. Bizar.

Stem of Reageer

2 stemmen en 69 reacties

Parkeren tot op de hoek - Briljantlaan

locatie Parkeren tot op de hoekVaak staan er auto's tot op de hoek van de ventweg van de Briljantlaan en de Saffierlaan geparkeerd. Dit betekent dat als je hier inrijdt vanaf de Briljantlaan je geen uitwijk meer hebt voor tegemoetkomend verkeer uit de Saffierlaan. Hier moet streng op toegezien worden, parkeren binnen 5 meter uit de hoek is verboden en ook snap ik niet dat je hier op straat mag parkeren, de straat is daar te smal voor.

Stem of Reageer

5 stemmen en 69 reacties

Fietser kan niet links af - Smaragdplein

locatie Fietser kan niet links afBriljantlaan heeft aan de westkant een fietspad. Op kruising Briljantlaan - Smaragdplein is het moeilijk links af slaan. Voor auto's zijn er voorsorteerstroken voor linksaf en rechtdoor/rechtsaf, voor fietsers geldt dat niet. Je kunt ook niet voorsorteren of ergens veilig wachten tot je (bij groen fietslicht) links af kunt, want dan wordt je van je sokken gereden. Hetzelfde geldt voor de situatie als je op de fiets vanaf de W.A. Vultostraat op deze kruising links af wilt richting Diamantweg.

Stem of Reageer

10 stemmen en 155 reacties

Onoverzichtelijke bocht - Tolsteegplantsoen

locatie Onoverzichtelijke bochtDoor geparkeerde auto's is er praktisch nog maar ruimte voor één auto om op de weg te rijden. Doordat er in de bocht auto's staan geparkeerd kan je van beide kanten niet zien dat er tegemoetkomend verkeer (fietsers/auto's) aankomt. resultaat is dat een van de richtingen naar achteren moet rijden. Plaats een gele streep en duidelijk parkeer kruis op de hoek (slechts 2 parkeerplaatsen) en het overzicht is er weer.

Stem of Reageer

3721 stemmen en 12 reacties

Spits op 't Goylaan: sluipverkeer! - 't Goylaan

locatie Spits op 't Goylaan: sluipverkeer!Vanaf afgelopen maandag 9 september is het ontzettend druk op de 't Goylaan. In de spits staat het verkeer vast. De oorzaak is voor ons volstrekt onduidelijk. Maar dit terzijde. Wat ons zorgen baart is het feit dat er nu sluipverkeer is ontstaan. Verkeer op de 't Vanaf afgelopen maandag 9 september is het ontzettend druk op de 't Goylaan. In de spits staat het verkeer vast. De oorzaak is voor ons volstrekt onduidelijk. Maar dit terzijde. Wat ons zorgen baart is het feit dat er nu sluipverkeer is ontstaan. Verkeer op de 't Goylaan dat oostwaarts rijdt en in de file staat in de avondspits, neemt rechts af de afslag op de Verl. Hoogravenseweg en rijdt daarmee de verboden rijrichting in, om vervolgens de eerste weg links in te slaan, de Karperstraat, ook weer tegen de rijrichting in. Het gaat hierbij niet om een of twee auto's, nee, we tellen er tientallen. Er ontstaan gevaarlijke situaties, niemand verwacht die hardrijdende auto's uit de verkeerde richting komend. Dit kan niet de bedoeling zijn. Wat is hier aan de hand? dat oostwaarts rijdt en in de file staat in de avondspits, neemt rechts af de afslag op de Verl. Hoogravenseweg en rijdt daarmee de verboden rijrichting in, om vervolgens de eerste weg links in te slaan, de Karperstraat, ook weer tegen de rijrichting in. Het gaat hierbij niet om een of twee auto's, nee, we tellen er tientallen. Er ontstaan gevaarlijke situaties, niemand verwacht die hardrijdende auto's uit de verkeerde richting komend. Dit kan niet de bedoeling zijn. Wat is hier aan de hand?

Stem of Reageer

5 stemmen en 288 reacties

gelijktijdig groen fietsers en auto's - 't Goylaan

locatie gelijktijdig groen fietsers en auto'sKomende van de Goylaan naar Socrateslaan gaan de stoplichten voor rechtdoor voor de fietsers die de Jutfaseweg oversteken ook op groen. Dit houd de verkeersstroom op de rechterbaan op de brug voor de auto's dusdanig op (als er auto's de jutfaseweg op sturen) dat heel veel auto's van de goylaan het passeren van dit verkeerslicht niet halen en wederom lang moeten wachten. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties van auto's die heel snel van baan willen wisselen om toch het verkeerslicht te halen. Als je vervolgens de Rijnlaan op wilt rijden kom je in de knoop met de bus en overige auto's die al op de rechterbaan rijden. Oplossing: zet het verkeerslicht voor de fietsers niet gelijktijdig op groen met de auto's op de goylaan. Ik zie veel bijna ongelukken rond dit verkeerslicht en de afslag naar de Rijnlaan. Dit alles ook in combinatie met de wetenschap dat veel automobilisten weten dat het verkeerslicht kort op groen en lang op rood staat.

Stem of Reageer

10 stemmen en 8 reacties

Verkeerslichten niet afgesteld op het verkeersaanbod - Baden-Powellweg

locatie Verkeerslichten niet afgesteld op het verkeersaanbodHet verkeerslicht voor de bus gaat vaak onnodig op wit, voor bussen vanaf de Briljantlaan linksaf de Baden Powellweg op. Hierdoor staan alle andere richtingen op rood, en moeten auto's onnodig lang wachten. De verkeerslichten zouden afgesteld moeten worden op het verkeersaanbod.

Stem of Reageer

3755 stemmen en 12 reacties

Teveel stoplichten - 't Goylaan

locatie Teveel stoplichtenKomende vanaf de Waterlinieweg richting Socrateslaan staan er teveel stoplichten die ook nog eens niet op elkaar zijn afgestemd. Het voetgangersstoplicht is helemaal overbodig aangezien er 100meter naar rechts vanaf de AH ook de mogelijkheid is om over te steken. Door deze situatie loopt het verkeer op de Waterlinieweg regelmatig (bijna dagelijks in de avondspits) vast. Onlangs was het verkeerslicht Hooft Graaflandstraat - 't Gooylaan defect. Resultaat een perfecte doorstroming!

Stem of Reageer

17 stemmen en 15 reacties

Stoplicht belemmert doorstroming - 't Goyplein

locatie Stoplicht belemmert doorstromingVerkeer dat vanaf t Goylaan het plein opkomt krijgt rood bij dit stoplicht en kan dus niet direct doorstromen de Waterlinieweg op. Bij drukte sochtends blokeren deze autos weer de autos die vanaf de Waterlinie komen en naar t Goylaan gaan. Nu duurt het soms minuten om het plein over te komen door dat ene stoplicht, terwijl een iets andere afstelling iedere keer een grote stroom autos direct wegvoert.

Stem of Reageer

3789 stemmen en 11 reacties

Veel ongelukken en lastig in/uitvoegen - Waterlinieweg

locatie Veel  ongelukken en lastig in/uitvoegenDoordat er nogal eens een file op de A12 richting Den Haag staat loopt de in/uitvoegstrook vast terwijl mensen pas vrij laat zien dat het verkeer stilstaat. Het probleem van in/uitvoegen is zelfs zo erg dat verkeer op de 't Goylaan hier last van heeft.

Stem of Reageer

6 stemmen en 206 reacties

Geen doorstroming verkeer - 't Goyplein

locatie Geen doorstroming verkeerBeter op elkaar afstemmen van de verkeerslichten tGoylaan, of minder verkeerslichten. Veel stagnatie waardoor de waterlinieweg al volloopt.

Stem of Reageer

7 stemmen en 882 reacties

vollopen rotonde t Goylaan - 't Goyplein

locatie vollopen rotonde t GoylaanVerkeer vanaf de t Goylaan richting Waterlinieweg kan niet doorrijden. Als de stoplichten uit staan kan iedereen gewoon doorrijden en is het rustig

Stem of Reageer

3 stemmen en 2063 reacties

t Goylaan/Goyplein - Briljantlaan

locatie t Goylaan/GoypleinHele slechte afstelling van stoplichten. Staat vaak stil terwijl er helemaal geen verkeer rijdt. In de spits vaak enorme chaos.

Stem of Reageer

3 stemmen en 136 reacties

Kruispunt is gevaarlijk voor linksafslaande fietsers - Briljantlaan

locatie Kruispunt is gevaarlijk voor linksafslaande fietsersAls ik vanaf de briljantlasn per fiets wil oversteken naar de saffierlaan, is het erg onduidelijk waar ik moet staan en wanneer ik over kan steken. Ik doe dit wekelijks met een bakfiets met 2kinderen, maar voel me er zeer onveilig bij.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 987 reacties

Doorstroming - 't Goylaan

locatie DoorstromingGeef verkeer wat afkomstig is van 't Goylaan een groene golf de stad uit of zet de verkeerslichten gewoon uit. Waarom moet een verkeersafwikkeling zo onlogisch, frustrerend, tijdrovend en chaotisch zijn?

Stem of Reageer

6 stemmen en 9 reacties

Bomen maken auto vies. - Seychellen

locatie Bomen maken auto vies.De bomen die hier staan hebben de weg stuk gemaakt waardoor er verhoogde parkeerplaatsen kwamen. Dit maakt het parkeren een stuk moeilijker en daarom parkeert iedereen op de stoep. Ook trekken deze bomen vogels aan en bladluizen die poepen en de auto vies maken. Deze bomen nemen ook nog eens veel ruimte in waardoor er minder parkeerplekken zijn.

Stem of Reageer

1 stem en 1583 reacties

Stoplichten zorgen voor files A12, A27, A28 - Waterlinieweg

locatie Stoplichten zorgen voor files A12, A27, A28Door de verbreding van de A28 bij Amersfoort is de verkeersdrukte op het stuk A27 tussen de A28 en de A12. Wat mij elke ochtend rond half 9 opvalt is dat de afslag naar Houten muurvast staat tot ver op de snelweg. Hierdoor ontstaan files vanaf dat punt tot ver op de A28. Er moet volgens mij opnieuw naar de inregeling van deze rotonde worden gekeken.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 79 reacties

Fietspad Constant Erzeijlaan - Constant Erzeijstraat

locatie Fietspad Constant ErzeijlaanKomende vanaf Vultostraat naar C. Erzeijstraat is er thv de Heemstedelaan geen mogelijkheid voor fietsers om de weg over te steken door een obstakel voor gescheiden rijbanen voor auto's. Derhalve steken fietsers over bij Rijnhuizenlaan en fietsen tegen de richting in op het fietspad van de Erzeijstraat aan de oostkant om zo linksaf naar de Heemstedelaan te kunnen. Het probleem is eenvoudig op te lossen door op het fietspad (oostkant) aan de Erzeijstraat tussen de Heemstedelaan en de Rijnhuizenlaan in twee rij-richtingen toe te staan. Overigens is dit enkele meters verderop (tussen Heemstedelaan en T Goylaan) al wel twee richtingen toegestaan en als dusdanig ingericht.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 5 reacties