Overzicht meldingen

Wijk: allesBinnenstadHaarzuilensLeidsche RijnNoord-OostNoord-WestNoordoostNoordwestOostOvervechtUtrechtVleuten-De MeernWestZuidZuid-WestZuidwest

Vervoersmiddel: allesfietsautovrachtwagenopenbaar vervoervoetganger

Categorie:

allesstoplichtendoorstromingveiligheidweginrichtingbestratingkruispuntinrichtingbermen en bomenverkeersbordenverlichtinggrappen en grollen

Wachtende fietsers blokkeren fietspad - Blekerstraat

locatie Wachtende fietsers blokkeren fietspadWachtende fietsers voor het stoplicht richting Lombok blokkeren fietspad langs westplein (pal naast NH hotel) door slechte inrichting kruispunt

Stem of Reageer

29 stemmen en 3326 reacties

Verkeerslichten - Europalaan

locatie VerkeerslichtenVerkeerslichten staan niet goed afgesteld. Doorstroom vooral in de spits niet goed. Lange rijen met wachtende bestuurders.

Stem of Reageer

6 stemmen en 1295 reacties

Verkeerslichten - Europalaan

locatie VerkeerslichtenVerkeerslichten staan niet goed afgesteld. Lange periodes rood licht. Doorstroming onvolledig

Stem of Reageer

199 stemmen en 215 reacties

Gevaarlijk oversteekpunt - Croeselaan

locatie Gevaarlijk oversteekpuntTe smal profiel voor de hoeveelheid fietsers, zelfs met verkeersbegeleiders levert het een gevaarlijke situatie op.

Stem of Reageer

18 stemmen en 38 reacties

te smal fietspad voor twee richtingen - Croeselaan

locatie te smal fietspad voor twee richtingenHet fietspad is niet bestemd voor verkeer in twee richtingen. In ochtend en avondspits levert dit een gevaarlijke situatie op (ondanks verkeersbegeleiders)

Stem of Reageer

26 stemmen en 202 reacties

Dramatisch afgestelde stoplichten - Vondellaan

locatie Dramatisch afgestelde stoplichtenDe stoplichten op dit kruispunt staan rampzalig afgesteld. Klassiek verhaal: heel lang moeten wachten als voetganger terwijl er geen auto te bekennen is. En als het groen is, moet je vooral niet invalide of bejaard zijn, want ze springen heel snel weer op rood. Ooit gemeld bij gemeente, maar die stuurden een lange brief met als conclusie: het is een te ingewikkeld kruispunt, we kunnen niks doen. Dan zal voor een aantal weghelften op die kruising Vondellaan/Balijelaan/Rijnlaan/Croeselaan best gelden. Maar om slechts 1 voorbeeld te noemen: als ik als voetganger wil oversteken vanaf de Scheer en Foppen richting Albert Heijn (Vondellaan) en er komt geen enkele auto vanaf de Vondellaan richting Balijelaan, dan moet dat voetgangerslicht in ieder geval voor die ene weghelft op groen kunnen. Waarom is dit voor mij belangrijk? Ik probeer mijn kinderen van 2 en 4 te leren dat je moet wachten bij rood en pas mag oversteken bij groen. Dat is heel lastig als er continu mensen door rood oversteken omdat dat stoplicht zo schandalig lang op rood staat. Dank!

Stem of Reageer

17 stemmen en 126 reacties

Haakse bocht - Croeselaan

locatie Haakse bochtHaakse bocht in doorgaande fietsroute, vrijwel onmogelijk te nemen

Stem of Reageer

9 stemmen en 417 reacties

Verkeerd voorsorteren - Beneluxlaan

locatie Verkeerd voorsorterenAls je linksaf wilt slaan op deze rotonde (richting A12 ed) is er een baan om links voor te sorteren. Hier staat altijd een lange rij auto's te wachten voor het stoplicht. Echter zijn er vooral in de spits veel mensen die op de linker baan voor rechtdoor (richting Beneluxlaan) gaan staan en hun auto dan nog snel links de rotonde op draaien (en daarmee dus de lange rij voor het stoplicht vermijden). Ik heb hier al meerdere malen bijna een ongeluk door gehad. Wellicht op enige wijze onmogelijk maken om via de verkeerde baan nog naar links te gaan op deze rotonde.

Stem of Reageer

9 stemmen en 6 reacties

Te kort op groen - Baden-Powellweg

locatie Te kort op groenDe stoplichten zijn opnieuw ingesteld en staan nu veel te kort op groen

Stem of Reageer

1 stem en 1628 reacties

Onoverzichtelijke situatie - Europalaan

locatie Onoverzichtelijke situatieVanaf afslag 3 banen naar rechts op Europalaan richting Utrecht Centrum. Veel mensen rijden op de middelste baan en slaan dan linksaf richting woonboulevard. Dan ga je dus uit je baan en snijd je de mensen af die het meest links rijden en hun baan willen volgen naar Utrecht.

Stem of Reageer

4 stemmen en 149 reacties

Fietsersstoplicht niet zichtbaar - Croeselaan

locatie Fietsersstoplicht niet zichtbaarFietsersstoplicht niet zichtbaar als je voor in de rij staat zou handig zijn als er ook aan de overkant een fietsersstoplicht staat, kan je ook zien of het stoplicht op groen staat als je voorraan staat.

Stem of Reageer

3 stemmen en 1148 reacties

Stoplicht rechtsaf kan vaker op groen - Graadt van Roggenweg

locatie Stoplicht rechtsaf kan vaker op groenVanaf Leidseweg met de auto rechtsaf de Graadt van Roggenweg op. Het rechterstoplicht gaat gelijk met het linkerstoplicht. Het linkerstoplicht is echter ook voor rechtdoorgaand verkeer. Het rechterstoplicht kan vaker op groen dan het linkerstoplicht.

Stem of Reageer

1 stem en 1201 reacties

Let op voetgangers! - Churchilllaan

locatie Let op voetgangers!Let op voetgangers borden ontbreken hier! De stoplichten voor de auto's (voor rechtdoor en rechtsaf) gaan tegelijk groen met die voor de voetgangers. Auto's rijden (bijna) altijd door en geven je geen voorrang. Dit geldt ook voor de overkant.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 135 reacties

stoplicht onnodig op rood. - Weg der Verenigde Naties

locatie stoplicht onnodig op rood.Op de Weg der Verenigde Naties staan nieuwe stoplichten ter hoogte van de Gershwinlaan. Deze stoplichten staan onnodig vaak op rood. Wanneer er op de Overste den Oudenlaan alleen auto's voor rechtsaf staan voor richting station, gaat het nieuwe stoplicht op de Weg der Verenigde Naties op rood. Dit hoeft niet. En dit stoplicht is net nieuw. Denk men wel eens na bij de Gemeente?

Stem of Reageer

6 stemmen en 23 reacties

Te druk - Jaarbeursplein

locatie Te drukDoor té grote drukte met fietsers op deze overgang ontstaan gevaarlijke situaties als 2 verkeersstromen tegen elkaar inrijden op een smal fietspad. Oplossing: gescheiden fietspaden. Er is ruimte genoeg.

Stem of Reageer

10 stemmen en 2421 reacties

Niet goed afgesteld - Beneluxlaan

locatie Niet goed afgesteldAls voetganger is het bijna onmogelijk om de overkant te halen zonder te rennen. (Ook op de Europalaan overigens)

Stem of Reageer

1 stem en 14 reacties

Oranje terwijl kruisende auto's groen krijgen - Europalaan

locatie Oranje terwijl kruisende auto's groen krijgenTerwijl het stoplicht voor fietsers die de Europalaan willen oversteken nog op oranje staat, krijgen de auto's op de Europalaan al groen.

Stem of Reageer

1 stem en 4 reacties

Maar één kant op oversteken - Europalaan

locatie Maar één kant op overstekenOp dit punt is het alleen mogelijk van west naar oost over te steken als fietser, zonder tegen het verkeer in te gaan.

Stem of Reageer

1 stem en 16 reacties

ongeoorloofd links afslaan ondanks haaietanden. - Bizetlaan

locatie ongeoorloofd links afslaan ondanks haaietanden. autos komend uit Bizetlaan dienen rechtsaf te slaan naar 24 oktoberplein. dit vinden velen te ver om en steken hier de weg over en komen dan vast te staan rond de middenberm door afslaand verkeer naar de Bizetlaan en het verkeer welke voor het stoplicht staat te wachten op de Joseph Haydnlaan/leidseweg.

Stem of Reageer

1 stem en 80 reacties

Choas - Croeselaan

locatie ChoasDoor de afstelling van de lichten en de neiging van fietsers vanaf de Leidsekade reeds enkele van de 4 oversteken te maken, is er bij groen te weinig tijd om over te steken. Met name doordat aan de overkant fietsers links en rechts af moeten en niet kunnen voorsorteren. Chaos en levensgevaarlijke situaties!!!

Stem of Reageer

5 stemmen en 34 reacties

Gevaarlijk punt voor fietsers! -

locatie Gevaarlijk punt voor fietsers!Als ik hier wil oversteken met de fiets rijden auto's die van lnks komen en afslaan naar de Gr. van Roggeweg door. Maar moeten stoppen ik heb voorrang. Het verkeersbord voor auto's staat te laat wordt over het hoofd gezien waarom ook hier geen stoplicht? Heb dit ook gemeld bij Bureau west geen reactie!!!!!

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 77 reacties

fout voorrangsbord - Kanaalweg

locatie fout voorrangsborder staat hier voor verkeer dat van de Tellefgenlaan over de kanaalweg naar de Truus van Lierlaan rijdt een bord dat zou moeten aanduiden dat je als auto voorrang hebt op de kruisende fietsers in de bocht van de weg. Dat bord is alleen zo vormgegeven dat het lijkt of de rechtdoorgaande kanaalweg de voorrangsweg is, terwijl de voorrangsweg juist met de bocht mee van de kanaalweg op de Truus van Lierweg overgaat.Onder dit bord zou dus een onderbord met de situatie moeten staan, ongeveer zoals hier: http://theorie.tv/lessen/mod/resource/view.php?id=353 Dat voorkomt dat je als fietser op de Kanaalweg stopt voor auto's die ook voor jou stoppen. Is me al regelmatig overkomen.

Stem of Reageer

Nog geen stemmen en 32 reacties

Paaltje midden op smal fietspadmidden - Pijperlaan

locatie Paaltje midden op smal fietspadmidden Op fietspad komende van den hommel gaande richting Leidseweg staat er in het midden ( tussen de twee weghelften van de Joseph Haydnlaan) een paaltje terwijl het fietspad daar al heel smal is. Met fietstassen raak je al snel het paaltje.

Stem of Reageer

4 stemmen en 1713 reacties

ovo slecht zichtbaar - Croeselaan

locatie ovo slecht zichtbaarBus verkeerslicht is niet te zien (achter gewoon verkeerslicht).

Stem of Reageer

1 stem en 1057 reacties

mobiel matrixbord niet leesbaar - Van Zijstweg

locatie mobiel matrixbord niet leesbaarMobiel matrix niet leesbaar omdat een ander bord voor staat.

Stem of Reageer

1 stem en 1204 reacties